Evergrande nudi stanove s popustima

Dodajte komentar

Kompromitovana kineska grupacija Evergrande cilja prodaju nekretnina u iznosu od oko milijardu juana (oko 152,26 miliona dolara) za vrijeme predstojećeg praznika Zlatne nedjelje u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu. Kako ističe Reuters, ova graditeljska firma nudi stanove s popustima.

Sa dugovima naraslim do 300 milijardi dolara, Evergrande se bori da nastavi građevinske radove i isporuči nekretnine kupcima, rekavši ovog mjeseca da je izgradnja nastavljena na 95 odsto započetih projekata.

Kompanija nudi posebne popuste na 10.000 stanova u 413 projekata kako bi podstakla prodaju u prazničnom periodu.

U 2021. godini Evergrande je zabilježio ugovorenu prodaju od 443 milijarde juana, što je pad od 39 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Nije otkriven cilj prodaje za 2022. godinu, a kompanija je prestala i da objavljuje ranije redovne mjesečne izvještaje.

Zlatna nedjelja preklapa se sa Praznikom rada, u periodu od 25. aprila do 4. maja, a najveći „teret“ podnijeće poslovna jedinica kompanije u provinciji Sečuan.

Evergrande je u svojim agresivnim promocijama nudio popuste od 30 odsto tokom praznika Zlatne nedelje 2020. godine, prije nego što je upala u dužničku krizu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *