Raspisan oglas za prodaju dijela imovine Vektre Montenegro vrijedne 17,1 milion eura

Dodajte komentar

Nakon ponovljene procjene vrijednosti bivše kompanije Dragana Brkovića Vektre Montenegro, stečajni upravnik Radojica Grba raspisao je oglas za prodaju dijela imovine vrijedne 17,1 milion eura.

Tako je, jedino u cjelosti, moguće kupiti zemljište i objekat u Budvi vrijedne 9,3 miliona, 16 hiljada kvadrata pašnjaka u Donjoj Gorici za 2,6 miliona, poslovnu zgradu od šest hiljada kvadrata i zemljište i šume od preko 200 hiljada kvadrata u Pljevljima za 4,94 miliona, te neplodno zemljište i ruševinu starog objekta u Podgorici površine 1,3 hiljade kvadrata za 230 hiljada eura.

Stečaj u Vektri Montenegro otvoren je početkom prošle godine na zahtjev NLB Interfinans banke zbog 49 miliona eura duga. U stečaju je prijavljeno 284 miliona eura potraživanja, od čega je Grba osporio 77,6 miliona. U prvom isplatnom redu priznato je 635 hiljada eura, u trećem 35,5 miliona, dok je u preostalom iznosu priznato razlučno pravo NLB interfinansu, Poreskoj upravi, OTP banci i CKB-u. NLB Interfinans je na račun ovog potraživanja prošlog oktobra preuzela nekadašnji Međunarodni omladinski centar, danas bečićki hotel ,,Alet“, nakon što ga je Grba ponudio na prodaju za 14,4 miliona eura. Brković se na takvu odluku žalio, što je Apelacioni sud odbio.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *