Bugatti predstavio dva unikatna Chirona

Dodajte komentar

Bugatti je proizveo dva unikatna primjerka Chirona u sklopu svog programa Sur Mesure.

Chiron je oduvijek ekstremno rijedak automobil, proizvodnja je još uvijek u toku, a poznato je da će biti proizvedeno svega 500 primjeraka u periodu od nekoliko godina. Super Sport i Pur Sport verzije su još rjeđe, ali za kupce koji žele nešto unikatno, Bugattijev program Sur Mesure je spreman da udovolji, navodi Klix.ba.

Bugatti je zato objavio fotografije dva Chirona sa unikatnim izgledom eksterijera i unutrašnjosti. Ovdje nije riječ samo o specijalnoj boji s kontrastnim koncem u unutrašnjosti.

Bugatti tretman eksterijera naziva Vague de Lumiere te je bilo potrebno po pet nedjelja da se završi posao na oba automobila uključujući ručno rađene dizajne eksterijera za koje je inspiracija bila svjetlost, odnosno način na koji se svjetlost reflektuje od karoserije.

Jedan Chiron ima plavu bazu s narandžastim linijama, a riječ je o Californija plavoj i Arancia Mira boji. Narandžasta boja se nalazi na svakom panelu karoserije s tim da postoje varijacije u obliku i debljini linija. Na zahtjev kupca se napred može naći broj “38” u pomenutoj narandžastoj nijansi, a ova boja dominira u unutrašnjosti.

Drugi Chiron je Pur Sport s nešto suptilnijim izgledom. Eksterijer je mješavina plave boje s plavim karbonom i Nocture linijama. Bugattijevo ime je ispisano plavom bojom na spojleru, dok “šarenilu” doprinose boje francuske zastave na krajevima spojlera. Broj “9” je lakiran u French Racing plavu boju i krasi prednju rešetku, a u unutrašnjosti je kombinacija French Racing plave i crne boje.

Izvor: Klix.ba / Motor1.com

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *