Hauptgebäude frontal

Nađa Vukašinović osvojila stipendiju Best of South-East i provešće godinu na Univerzitetu u Gracu

Nađa Vukašinović, studentkinja Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore iz Podgorice, osvojila je stipendiju „Best of South-East“ i provešće narednu studijsku godinu na Univerzitetu Karl-Franzens u Gracu, Austrija. Vukašinović je uspješno prošla predselekciju i finalnu rundu u konkurenciji studenata iz zemalja regiona koji su se prijavili na konkurs u programu „Best of South-East“, koji su pokrenuli Steiermärkische Bank und Sparkassen AG i Univerzitet u Gracu, a koji u Crnoj Gori podržava Erste banka.

Vukašinović je osvojila jednogodišnju stipendiju vrijednu do 9.000 eura i priliku da tokom prakse stekne međunarodno radno iskustvo, kao pripremu za budući početak profesionalne karijere. Stipendija pokriva troškove smještaja u studentskom domu u Gracu, mjesečni džeparac, školarinu Univerziteta u Gracu, registraciju, intenzivan kurs njemačkog u univerzitetskom jezičkom centru „Treffpunkt Sprachen“, kao i troškove raznih društvenih i kulturnih događaja tokom cijele godine.

U finalnoj selekciji u kojoj su učestvovali kandidati iz zemalja regiona, Nađa je imala uspješnu prezentaciju na temu digitalizacije u bankarskom sektoru.

„Za stipendiju sam saznala na sajtu Erste banke i, s obzirom na prethodno znanje njemačkog jezika koji je jedan od uslova, odlučila sam da se prijavim. Nakon što sam prošla predselekciju, zaposleni u Erste banci su mi pružili korisne savjete na osnovu kojih sam unaprijedila rad na temu digitalizacije u bankarskom sekoru, što mi je pomoglo da osvojim stipendiju i sa ponosom predstavljam našu državu u ovom programu“, rekla je Nađa. „Ovaj program je izuzetna prilika za sve pojedince koji žele da steknu internacionalno iskustvo studiranja na Univerzitetu Karl-Franzens – drugom najstarijem univerzitetu u Austriji sa tradicijom dugom preko četiri vijeka. Očekujem da ću usavršiti znanje stranih jezika i steći teorijska i praktična znanja tokom prakse u Steiermärkische Sparkasse banci. Grac je drugi po veličini grad u Austriji, a prvenstveno studentski grad sa oko 30 hiljada studenata, tako da se radujem upoznavanju nove kulture i sklapanju prijateljstava sa ljudima iz cijele Evrope. Godina koju ću provesti na Karl-Franzens Univerzitetu važna je za moju akademsku karijeru i očekujem da mi otvori mnoge prilike za napredak i budući poslovni uspjeh“.

Program “Best of South-East“ je namijenjen studentima osnovnih i postdiplomskih studija pravnih nauka, ekonomije, tehničkih fakulteta, metalurgije i geologije, kao i koncertnog i operskog pjevanja, koji u trenutku prijave imaju najviše 27 godina i koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Check Also

Mješoviti rezultati na azijskim berzama

Azijski indeksi imali su u petak mješovite rezultate, jer su dionice Adani Enterprisesa pale i …

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.