Maske u Crnoj Gori više nisu obavezne u marketima, školama i tržnim centrima

 

Zaštitne maske više neće biti obaveza, već samo preporuka u školama, marketima, tržnim centrima, sportskim halama, saopštila je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović. Od četvrtka, kada će biti saopštene nove mjere, maske će biti obavezne u zdravstvenim ustanovama, kolektivnom smještaju i javnom prevozu, dodala je ona. Časovi ostaju 30 minuta dok se ne isprati situacija.

Epidemiološka situacija mnogo povoljnija, kaže ministarka.

“Ipak treba da budemo oprezni. Korona nas je više puta neprijatno iznenadila. Situacija je trenutno  povoljna i stabilna.Imamo značajan pad oboljelih na dnevnom nivou, pad hospitalizovanih”, kazala je Borovinić Bojović.

Ove sedmice imaćemo mjere sa još jednim stepenom liberalizacije, sa upozorenjem.

“Radna grupa za ovu sedmicu već je analizirala situaciju i preporuka je da će maske ostati obavezna mjera u zdravstvenim ustanovama, kolektivnom smještaju i javnom prevozu. Obavezno nošenje maski u školama, marketima, tržnim centrima, sportskim dvoranama, biće samo preporuka, a ne obavezna mjera”, saopštila je ministarka.

Check Also

Prezentacija programa prestižnog univerziteta SRH Berlin University of Applied Sciences

Agencija International Student Exchange Montenegro (ISEM) iz Podgorice domaćin je brojnim prestižnim obrazovnim institucijama iz …

Leave a Reply

Your email address will not be published.