Aerodromi CG: Direktni letovi iz Saudijske Arabije, možda i iz Amsterdama

Dodajte komentar

Aerodromi Crne Gore nastojaće da izostanak letova iz Ukrajine i Rusije premoste otvaranjem novih ruta, među kojima je direktna linija sa Saudijskom Arabijom čija bi low cost avio kompanija Flynas uskoro trebalo da počne da leti tri puta sedmično ka Podgorici i Tivtu.

To je, na panelu uoči početka Aviation Event-a, čiji je domaćin 30. marta međunarodni aerodrom Kluž u Rumuniji, saopštio izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Goran Jandreoski.

U tom kontekstu, Jandreoski je već od naredne sedmice najavio i zvanične razgovore i u Amsterdamu, kako bismo i Holandiju direktno povezali sa Crnom Gorom.

Aerodromi Crne Gore inače su, kako je dodao, ostvarili i za 50 odsto bolje rezultate u oblasti generalne avijacije (mali poslovni ili privatni vazduhoplovi) u odnosu na 2019. godinu.

On je u Klužu predstavio ne samo potencijale Aerodroma Crne Gore već i kompletne države. Jandreoski je ukazao na luksuzne rizorte na crnogorskom primorju, ali i na sva prirodna bogatstva sjevera države.

Jandreoski je skrenuo pažnju i na značaj zajedničkog regionalnog predstavljanja svih kapaciteta zemalja Zapadnog Balkana trećim stranama.

Inače, u Klužu 30. marta počinje Aviation Event kom prisustvuje vrh svjetske avioindustrije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *