Skupština PKCG: Nedovoljno zaliha pojedinih roba

Dodajte komentar

Članovi Skupštine PKCG su apostrofirali da inflatorna kretanja, odnosno rast cijena ugrožava poslovanje u više sektora. Poseban problem su ugovori sklopljeni u okviru sistema javnih nabavki, a koji ne dozvoljavaju promjenu cijena u skladu sa njihovim rastom na tržištu, već se shodno zakonu cijena može uvećati za najviše 20 odsto.

Članovi skupštine su potencirali i izazov nedovoljnih zaliha pojedinih roba, koji već danas predstavlja upozorenje u pogledu snabdjevenosti tržišta najvažnijim proizvodima.

Komora će se u narednom periodu snažno angažovati na afirmaciji i prezentaciji crnogorske privrede. U posebnom fokusu će biti promovisanje naše turističke destinacije na tržištima Sjeverne i Zapadne Evrope.

Skupština je usvojila izvještaj o radu i finansijski izvještaj za 2021. godinu u kom su navedene aktivnosti kojima je Komora doprinosila unapređenju poslovnog ambijenta, ublažavanju posledica krize kovid-19, te donošenju mjera podrške građanima i privredi. Upućene su i inicijative za povećanje limita državne pomoći, smanjenje poreskog opterećenja rada, proširenje liste ugroženih djelatnosti za ostvarivanje prava podrške iz V paketa mjera podrške, državnu pomoć prevoznicima u drumskom saobraćaju, produženje privremenog ograničenja izvoza šumskih drvnih sortimenata, izmjena Zakona o PDV-u…

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *