Kremlj: Bez plaćanja u rubljama nema gasa za Evropu

Dodajte komentar

Rusija nema namjeru da se bavi humanitarnim radom i besplatno obezbjeđuje gas Evropi, ako zemlje Evropske unije odbiju da plate gas u rubljama, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Na pitanje američke televizije PBS, da li će Rusija prekinuti izvoz gasa u Evropu ako zemlje EU odbiju da plate u rubljama, Peskov je rekao da još nije donijeta definitivna odluka o tome.

„Ne znam šta će se desiti kada odbiju ovu mogućnost. Čim budemo donijeli konačnu odluku, vidjećemo šta može da se uradi. Definitivno, nije nam namjera da od toga pravimo humanitarne akcije i šaljemo gas besplatno u Zapadnu Evropu”, istakao je Peskov, prenio je Tanjug.

„Bez plaćanja, nema gasa”, poručio je portparol Kremlja u intervjuu za američku televiziju. On je na pitanje, koliko je Moskva zabrinuta zbog činjenice da neki od njenih najboljih kupaca za gas, kao što je Njemačka, „okreću leđa Rusiji”, rekao i da u Kremlju ne bi željeli da se to zaista i dogodi.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je 23. marta dao instrukcije da se za isporuke ruskog gasa „neprijateljskim zemljama” počne naplaćivanje u rubljama.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *