NLB Banka nastavlja saradnju sa Šahovskim savezom Crne Gore    

Dodajte komentar

NLB Banka, kao društveno odgovorna kompanija, posebno brine o najmlađoj populaciji našeg društva, pa će i ove godine aktivno podržati projekat Šahovskog saveza Crne Gore ”Šah u škole” i organizaciju Kadetskog prvenstva Crne Gore u šahu. Tim povodom, u prostorijama NLB Banke u Podgorici, potpisan je Ugovor o sponzorstvu, čime je NLB Banka postala generalni sponzor ova dva događaja.

U okviru akcije „Šah u škole“, koja je pokrenuta 2021. godine, predstavnici ŠSCG posjetili su veliki broj škola u gotovo svim gradovima Crne Gore i pomogli u osnivanju šahovskih sekcija, čiji je rad potpomognut doniranjem šahovskih rekvizita i literature. Ubrzo je krenula organizacija šahovskih takmičenja na nivou škola, opština, regija, i na kraju i državnih takmičenja u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Preko 2.000 učenika uključeno je u ovu akciju kroz rad u sekcijama ili učešće na takmičenju.Pozitivna iskustva iz prošlogodišnje saradnje na ovom projektu opredijelila su NLB Banku da nastavi sa pruženjem podrške Šahovskom savezu u afirmaciji ovog sporta među mladima.

Izuzetno smo ponosni što smo nastavili saradnju sa Šahovskim savezom Crne Gore i podržali njihovu namjeru da popularizuju ovaj sport kod djece i mladih. Imajući u vidu važnost ove drevne igre , koja objedinjuje elemente igre, sporta, nauke i umjetnosti, i ima snažan uticaj na razvoj kognitivnih sposobnosti kod mladih, sa zadovoljstvom smo prihvatili inicijativu Šahovskog saveza Crne Gore za nastavak saradnje.Želimo da podstaknemo mlade generacije da se bave šahom, i da uz mentorstvo profesora prošire svoja znanja u ovoj igri, razviju logičke sposobnosti i poboljšaju matematičko razmišljanje” – istakao je prilikom potisivanja Martin Leberle, predsjednik Upravnog odbora NLB Banke.

“U skladu sa današnjom vrijednom donacijom, želim da istaknem veliko zadovoljstvo potpisivanjem sponzorskog Ugovora sa NLB bankom. Kako je empirijski dokazano, igrajući šah djeca razvijaju logiku, samostalnost u odlučivanju, te tačnost i kreativnost i samim tim lakše uče i postižu bolje rezultate u svim oblastima.Ova vrijedna donacija biće dominantno usmjerena na projekat “Šah u škole” , gdje će Savez kroz organizaciju velikog broja turnira, kampova, te kroz pomoć u donacijama šahovske opreme i  stručnom radu u svim šahovskim sekcijama nastojati da šah približi djeci i učini ga više dostupnim. Samo zajedničkim snagama možemo uspjeti i ispuniti zacrtane ciljeve. Gens una sumus!” – kazao je Jovan Milović, predsjednik Šahovskog saveza Crne Gore.

NLB banka će i u budućnosti nastaviti da slijedi svoje strateško opredijeljenje i pruža podršku projektima koji doprinose zajednici u širem smislu, a pogotovo projektima u čijem središtu su mladi.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *