Ski-centar „Savin kuk” – Za 93 skijaška dana prodali 19.000 ski-pasova

Dodajte komentar

Da je Žabljak sa Ski- centrom “Savin kuk” tradicionalno već decenijama omiljena destinacija za brojne ljubitelje zime i sportova na snijegu iz šireg okruženja, pokazalo se i ove sezone koja se privodi kraju. Ski- centar je, bez obzira na nemar i nebrigu onih koji odlučuju o razvoju u državi, ove zime oborio sve rekorde kada je u pitanju posjeta ovom planinskom turističkom centru.

Proljeće je kalendarski stiglo, ali zimska turistička sezona u Turističkom centru “Durmitor”, koji upravlja Ski- centrom “Savin kuk”, ne jenjava. I dalje se bilježi dobra posjećenost koja je, kao rijetko kada, bila konstantno izražena još od početka sezone. Koncentracija posjetilaca sada je, ističu iz ski- centra, veća vikendima nego radnim danima.

“Veoma smo zadovoljni sezonom koja i dalje traje. U dosadašnjem dijelu prodato je oko 19.000 ski- pasova, što nam daje za pravo da kažemo već sada da je ova zimska sezona jedna od rekordnih. Što se tiče prometa preduzeća, on je skoro duplo veći nego prošle godine. Ski- centar “Savin kuk” dosad je obezbijedio 93 skijaška dana, i tu nije kraj. Očekujemo da će snijega biti minimum do kraja marta, do kada će zimska sezona sigurno trajati”, kaže za “Dan” izvršni direktor Turističkog centra “Durmitor” Marinko Purić.

U Ski-centru ozbiljno razmišljaju o produžetku sezone i u aprilu, tim prije što za tako nešto postoje svi uslovi.

“Ako se u obzir uzmu izuzetno povoljne trenutne okolnosti, velika količina utabanog snijega na ski- stazama, uz stabilne vremenske prilike i realativno niske temperature koje vladaju ovim područjem, izvjesno je da će se sezona nastaviti i u aprilu. Naravno, u nekim ograničenim kapacitetima”. poručio je Purić.

On ističe da će već narednih dana Turistički centar “Durmitor” intenzivno krenuti u pripremu nastupajuće ljetnje turističke sezone koja će, ubijeđen je, osim što će početi ranije, biti bolja od prethodne.

Zato iz Turističkog centra “Durmitor” pozivaju sve ljubitelje planine i zime, one koji vole uživanje u sportovima na snijegu i u netaknutoj prirodi, u pravom zimskom ambijentu, da dođu i posjete Ski-centar “Savin kuk”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *