Milatović u Beranama predstavio programe podrške privredi

Dodajte komentar

Programi podrške privredi, za čiju realizaciju je izdvojeno više od pet miliona eura, unaprijediće cjelokupni poslovni ambijent i podstaći dalji oporavak i razvoj, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, sa saradnicima, u Regionalnom biznis centru u Beranama predstavio je programe podrške privredi.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja naveli su da su osnovni ciljevi programa pomoć malim, mikro i srednjim preduzećima, ali i promocija zanatstva u cilju unapređenja konkurentnosti, razvoja privrede i industrije, a u krajnjem jačanja ekonomije.

Kako su kazali, u okviru radne posjete Andrijevici i Beranama predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić, Milatović i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović posjetili su fabriku Agro Lužac u Beranama i razgovarali sa privrednicima iz tih opština.

„Programi podrške, i to Program za unapređenje konkurentnosti, Program za razvoj prerađivačke industrije i Program za razvoj i promociju zanatstva unaprijediće cjelokupni poslovni ambijent, podstaći dalji oporavak i razvoj“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, osim većeg intenziteta podrške, jednostavnije procedure za prijavu, taj paket programa predviđa uvećan procenat bespovratne podrške za privredne subjekte koji posluju u manje razvijenim opštinama, sa akcentom na sjeverni region.

Milatović je rekao da je, nakon što je u Regionalnom biznis centru boravio prvi put u novembru, ispunio obećanje i prezentovao pet snažnih programa podrške koje realizuje Ministarstvo ekonomskog razvoja, a koji se tiču značajne podrške za unapređenje konkurentnosti privrede.

“Danas smo u prisustvu beranskih privrednika prezentovali Program za unapređenje konkurentnosti, Program za razvoj prerađivačke industrije i Program za razvoj i promociju zanatstva, ali i Kreditno garantni fond“, naveo je Milatović.

Kreditno garantni fond, kako je podsjetio, osnovala je Vlada na jednoj od prethodnih sjedica i on će, kako je kazao, značajno poboljšati kreditnu sposobnost malih i srednjih preduzeća na sjeveru i sve one aktivnosti koje Ministarstvo ekonomskog razvoja pruža u dijelu unapređenja inovacija i inovacione aktivnosti.

„Zaista mi je zadovoljstvo da kažem da su svi ti program, između ostalog, i kreirani kako bi snažno podržali, prije svega, privredne aktivnsoti na sjeveru, i da mnoge linije imaju intenzivnije grantove kada su u pitanju preduzeća sa sjevera što znaci da Ministartvo dodatno stimuliše ekonomsku aktivnost upravo na sjeveru Crne Gore”, rekao je Milatović.

Iz Ministarstva su kazali da je ovo prva u nizu prezentacija koje će biti organizovane u cilju što bolje informisanosti građana o svim pogodnostima koje se realizuju u okviru aktivnosti Ministarstva ekonomskog razvoja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *