U Danilovgradu se gradi elitno naselje, očekuje se i akva-park

Dodajte komentar

U Danilovgradu je počela gradnja elitnog naselja – vila, dok je izgradnja akva-parka u fazi izrade projektne dokumentacije, kazala je Zorica Kovačević, predsjednica Opštine Danilovgrad, u razgovoru za „Dan“, ističući da je turska kompanija koja je investitor platila komunalije i dobila dozvolu za gradnju.

“Kompanija je kupila još zemljišta gdje planira da nastavi s izgradnjom još vila. Što se tiče akva-parka radi se idejno rješenje i investitor je takođe iz Turske. Imamo najavu da se ni od te investicije neće odustati. Turske kompanije započele su još neke investicije. Proizvodnja pečuraka u Martinićima je završena i zaposlena je domaća radna snaga. Već imamo prve pečurke namijenjene za izvoz, a investitor je Ukrajinac”,  kazala je Kovačević.

Kovačević ističe da će odluku o kandidatu DPS-a za čelno mjesto lokalne uprave donijeti organi partije, te da je sigurna da će to biti pobjednički kandidat.

“Očekujem ubjedljivu pobjedu, jer smo izborni program u potpunosti ispunili. Novi izborni program, koji smo pripremili na osnovu zahtjeva građana radeći budzet za 2022. godinu, dovoljno govori da smo spremni da i dalje budemo na vlasti, a konačnu odluku o tome da li ću ja biti na listi donijeće organi partije. Na parlamentarnim izborima 2016. godine DPS je imao 4.700 glasova, a na avgustovskim 4.100 glasova. Prilike na izborima 30. avgusta 2020. godine bile su potpuno drugačije nego što su sada. Ponašali smo se kao ozbiljna vlast u Danilovgradu, stabilizovali smo finansije, redovno smo vraćali obaveze prema državi, nijesmo trošili sredstva, a bili smo transparentni u radu”, istakla je Kovačević.

Prema njenim riječima, DPS u Danilovgradu ima dosta kadrova za sve funkcije.

“Napravili smo reformu u partiji, izabrali novi opštinski odbor, Savjet mladih i ta reforma će dati dobar rezultat. Imamo mogućnost da ponudimo nove mlade ljude koji mogu da preuzmu odgovornost i nastave da rade u interesu građana. Nijesmo radili po partijskoj liniji, već smo gledali interes grada. Sa ovog mjesta mogu da odem uzdignutog čela, i da u dogovoru sa partijom predložim da jedan broj mladih ljudi treba da nastavi da radi. Nijesmo razgovarali o imenima, još nemamo ni predlog lista za nove odbornike. Moj stav će biti da listu obezbijedimo novim, mlađim ljudima”,  navela je Kovačević.

Ističe i da je srećna što Opština Tuzi ima veći budzet, ali naglašava da je Danilovgrad svoj budzet realno planirao.

“Gledala sam koliki je budzet Opštine Tuzi i to se odnosi na porez na imovinu koja je nekada bila vlasništvo „Plantaža“. Nama je svako ostvarenje budzeta preko 93 odsto, a naplata sopstvenih prihoda preko 80 odsto. Odrekli smo se jednog dijela prihoda kao podsticaj poslovnom okruženju, a značajna sredstva smo opredijelili i za podršku privredi tokom pandemije. O našoj budzetskoj i fiskalnoj odgovornosti govore i pozitivni nalazi brojnih revizija, pa i revizija DRI”,  istakla je Kovačević.

Kako je istakla, krupnim pitanjima, kao što je to da Spuž dobije neki vid samostalne lokalne samouprave tipa gradske opštine, mora se ozbiljno prići.

“Svaki vid promjene organizacije lokalne samouprave mora biti zasnovan na realnim pokazateljima i omogućiti održivi razvoj te sredine. Postoji veoma kompleksna zakonska procedura koja podrazumijeva ozbiljne analize. Vjerujem da se ovako krupnim pitanjima mora ozbiljno prići, na osnovu realnih pokazatelja, a ne na osnovu bilo čijeg mišljenja, pa ni mog”,  rekla je Kovačević.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *