Za otpremnine radnicima iz sektora rudarske i metalske industrije stiglo 4.000 prijava

Dodajte komentar

Za ostvarivanje finansijske podrške u skladu sa zakonom koji se odnosi na bivše zaposlene iz sektora rudarske i metalske industrije, stiglo je više od četiri hiljade prijava, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja (MER). Ministarstvo je otvorilo prijave 10. januara i zaključno sa srijedom na adresu tog resora pristiglo je preko četiri hiljade prijava. Tokom naredne sedmice očekuju još prijava koje će stići putem pošte.

U skladu sa Zakonom o finansijskoj podršci za bivše zaposlene iz sektora rudarske i metalske industriJe, za podršku se prijavilo najviše bivših radnika iz preduzeća Brskovo, Petoljetka, Kombinat aluminijuma Podgorica (KAP), Metalac, Monter, rudnika Berane, Brskovo i Šuplja stijena, ali i veliki broj bivših radnika iz preduzeća drugih privrednih djelatnosti koje nijesu obuhvaćene tim aktom.

“Zbog ogromnog broja prijava koji je premašio naša očekivanja, Komisija za razmatranje prijava i ispunjenosti uslova za dodjelu finansijske podrške nastaviće intenzivan rad i uz osnažene kapacitete obradiće pristiglu dokumentaciju u najkraćem mogućem roku”, poručili su iz MER-a.

Iz tog resora su napomenuli da su prve isplate no osnovu Zakona počele i da se dinamika plaćanja realizuje no unaprijed planiranoj metodologiji. Otpremnine iznose 12 hiljada eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *