Promet na Montenegroberzi u januaru iznosio 295,94 hiljade eura

Dodajte komentar

Ukupan promet na Montenegroberzi u januaru je iznosio 295,94 hiljade eura i bio je 55 odsto manji nego u decembru prošle godine.

“U poređenju sa januarom prošle godine, promet je manji 96 odsto. Prosječan dnevni promet iznosio je 18,5 hiljada eura, a veći dio, odnosno 39 odsto, ostvaren je na slobodnom tržištu”, navodi ce u biltenu Montenegroberze.

U januaru je trgovano 16 dana i zaključeno je 55 transakcija. Jednak broj transakcija sklopljen je na berzanskom i na slobodnom tržištu.

“Trgovinom akcijama 19 kompanija, ne uključujući akcije fondova, ostvareno je 295,85 hiljada eura prometa ili 99 odsto ukupnog i zaključene su 54 transakcije” dodaje ce u biltenu.

Oko 81 odsto od ukupnog prometa, ne uključujući akcije fondova, ostvareno je trgovinom akcijama Crnogorskog telekoma, Jugopetrola, Robne kuće Nikšićanka, Crnogorskog elektroprenosnog sistema i Hotelske grupe “Budvanska rivijera”.

Najveći rast cijene u januaru od 36 odsto, zabilježile su akcije kompanije Napredak.

Dionice Željezničkog prevoza zabilježile su u januaru najveći pad vrijednosti, od 17 odsto.

Indeks MHCE10 rastao je u januaru 1,54odsto i poslednjeg dana trgovanja imao je vrijednost od 776,46 poena. MONEX je zabilježio rast od 1,05 odsto na 9.971,02 boda.

Ukupna tržišna kapitalizacija akcija poslednjeg dana januara iznosila je skoro 3,2 milijarde eura i bila je 0,7 odsto viša u odnosu na isti period prošle godine.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *