Air Serbia jedina leti za Moskvu, povećali broj letova

Dodajte komentar

Air Serbia je ostala gotovo jedina evropska aviokompanija koja ima letove direktno prema Moskvi. Nakon što su gotovo sve evropske zemlje uvele zabranu letova ruskih aviokompanija, letovi Aeroflota i drugih ruskih avioprevoznika prema Evropi su otkazani, a Rusija je recipročno uvela zabranu letova evropskih avioprevoznika prema toj zemlji.

Kako Srbija nije uvela zabranu letova ruskih aviokompanija, a one ipak u Srbiju ne mogu sletjeti zbog zabrane preleta susjednih država, srpska nacionalna aviokompanija među rijetkim je aviokompanijama u Evropi koja ima pravo slijetanja u Rusiju.

Air Serbia je to pravo i iskoristila, i odmah je na povećanu potražnju odgovorila slanjem širokotrupnog aviona tipa A330-200 koji inače koristi na redovnoj liniji između Beograda i Njujorka. Na liniji između Beograda i Moskve inače lete avioni tipa A319 i A320, kapaciteta 144 odnosno 174 sjedišta.

Do izbijanja sukoba između Ukrajine i Rusije, Air Serbia je na liniji Beograd – Moskva – Beograd letjela 8 puta nedjeljno, ali već ove nedjelje najavljeno je čak 12 povratnih letova.

Od toga će četiri leta biti obavljena sa širokotrupnim avonom tipa A330-200 koji u floti srpskog avioprevoznika ima kapacitet od 257 sjedišta.

Samo ove nedjelje Air Serbia nudi 4600 sjedišta između dva grada, a preko Beograda i nastavak putovanja prema drugim evropskim odredištima.

Sljedeće nedjelje, u razdoblju od 7. do 13. marta, Air Serbia nudi čak 15 letova na istoj liniji, a s obzirom na to da su svi letovi već sada odlično popunjeni, postoji opcija da će avioprevoznik naknadno dodati još letova. U navedenom periodu u prodaji je 5.450 sjedišta, 850 više u odnosu na ovu nedjelju.

Srpski avioprevoznik na ovaj način koristi svoj status “neutralne” aviokompanije i preko svoje mreže letova iz Beograda povezuje Moskvu s evropskim destinacijama.

Croatian aviation / RTCG

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *