Vlada: Obezbijediće se dodatne rezerve hrane za tri mjeseca

Dodajte komentar

Najveći dio uvoznika, distributera i trgovačkih lanaca napraviće, zbog rata u Ukrajini, dodatne rezerve hrane za tri mjeseca, saopštili su Pobjedi predstavnici ministarstava ekonomskog razvoja, poljoprivrede i kapitalnih investicija.

“Predstavnici Ministarstva poljoprivrede su obavili niz razgovora sa najvećim brojem firmi koje dobavljaju hranu sa preporukom dopunjavanja dodatnih rezervi za tri mjeseca, na šta je najveći dio uvoznika, distributera i trgovačkih lanaca pokazao razumijevanje i prihvatio sugestiju”, kazali su predstavnici Vlade, Pobjedi.

Dodali su da je Vlada obezbijedila uredno snabdijevanje goriva za najmanje dva mjeseca.

Iz Franca marketa su Pobjedi kazali da ne očekuju nikakve probleme zbog sukoba u Ukrajini.

“Naše prodavnice su u ovom trenutku dovoljno snabdijevene i imamo dovoljno zaliha. Moguće je da će doći do poskupljenje ulja”, kazali su iz Franca marketa.

Iz drugih većih trgovačkih lanaca nijesu odgovorili na pitanja Pobjede.

Iz Vlade podsjećaju da je u četvrtak na prijedlog Ministarstva ekonomskog razvoja usvojena informacija o potrebi formiranja robnih rezervi i da su predložena tri modela formiranja robnih rezevi.

Prvo rješenje je formiranje robnih rezervi u inostranstvu, a glavna prednost je što ne bi morali formirati direkciju, ni zapošljavati ljude, ali bi problem bio pravovremeno dopremanje robe.

Drugo rješenje podrazumijeva skladištenje robnih rezervi u zemlji, a treće bi bilo kombinovano i to tako što bi skladišta bila van države, a postupak bi se vodio iz Crne Gore. Dodali su i da je potrebno napraviti studiju opravdanosti formiranja zaliha prije izbora varijante.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *