Savjetnici za lične finansije koje bi tebalo da pratite

Dodajte komentar

Influencer na društvenim mrežama se definiše kao neko ko je uspostavio kredibilitet u određenoj industriji ili niši i koristi društvene medije za promociju. Oni su izgradili publiku koja ih prati putemmreža kao što su TikTok, YouTube, Instagram i Facebook. Takođe, mogu imati podcast ili blog.

Influencer za lične financije je influencer na društvenim mrežama koji je specijalizovan za dijeljenje savjeta o finansijama i novcu.

Za uspon influensera za finasije dijelom je zaslužna sve veća upotreba društvenih medija za pristup savjetima o novcu. Na primjer, evo gdje Generacija Z i milenijalci koji investiraju traže savjete za novac:

Facebook – 33%
Instagram – 32%
Reddit – 29%
Twitter – 27%

Dobijanje finansijskih savjeta putem društvenih mreža može biti nezgodno jer uvijek postoje prevaranti koji vrebaju ljude koji žele na brzinu da zarade novac.

Ali, ko su influenseri za finansije koji su legitimni i vrijedni vaše pažnje? Investopedija donosi TOP 10 imena koje bi trebalo da zapratite:

Hamfri Jang, @HumphreyTalks

Hamfri Jang je bivši finansijski savjetnik koji je postao kreator sadržaja i influenser za lične finansije. Ima 2,7 miliona pratilaca na TikToku, i jedan od njegovih najpopularnijih videa, sa više od sedam milion pregleda, objašnjava razliku između kratkoročnih i dugoročnih stopa poreza na kapitalnu dobit.

Delien Baros, @DelyanneTheMoneyCoach

Delien Baros je influenser za lične finansije koja piše blog sa imenom „Delien, trener
za novac“.  Bivša advokatica, sada je milioner, i njen sadržaj se fokusira na učenje svakodnevnih investitora kako da
ovladaju berzom.

Daša Kenedi, @TheBrokeBlackGirl

Daša Kenedi je influenser za lične finansije i aktivistkinja koja ima misiju da pomogne ženama da postanu finansijski osnažene. Ona koristi svoja lična iskustva s novcem da pruža savjete koji su praktični, korisni i realistični.

Nik Loper, @nloper

Nik Loper je nekada radio običan posao, ali je onda naučio tajnu pravljenja novca bez posla. On dijeli svoje najbolje savjete za stvaranje dodatnih priliva prihoda kroz poslove sa strane i onlajn biznis putem društvenih mreža, bloga „Side Hustle Nation“ i podkasta „The Side Hustle Show“.

Tifani Aliče, @thebudgetnista  

Tifani Aliče je osnivač bloga „The Budgetnista# i autor knjige „Get Good with Money“. Ona takođe vodi podcast „The Brown Ambition“ sa Mendi Vudraf-Santos. Aliče je fokusirana na žene i novac, a pomogla je više od milion žena širom svijeta da prošire svoje financijsko znanje.

Čelsi Fegan, @thefinancialdiet 

Čelsi Fegan je 2014. godine osnovala blog o ličnim finansijama, „The Financial Diet”. Od tada je prerasla u kompaniju posvećenu pomaganju ženama da se osećaju sigurnije po pitanju upravljanja ličnim finansijama. Njen Instagram nalog ima blizu milion pratilaca i nudi mnoštvo praktičnih savjeta za poboljšanje vašeg finansijskog života.

Džeremi Šnajder, @PersonalFinanceClub 

Džeremi Šnajder nudi svojim pratiocima ubrzan kurs o osnovama ulaganja. Njegov pristup sadržaju je uglavnom vizuelan; on objašnjava složene investicione teme primjenom jednostavnih infografika. Ovo bi moglo biti odlično mjesto za početak ako ste početnik u ulaganju i potrebna vam je pomoć u izgradnji čvrste osnove.

Danijela Flores, @iliketodabble 

Danijela Flores pokrenula je blog „I Like to Dabble“ 2017. godine kako bi dokumentirala svoje eksperimente s raznim honorarnim poslovima i načinima zarađivanja novca sa strane. Ona i njena supruga Aleksandra uspele su da otplate 40.000 dolara, a Danijela je sada aktivan glasnik u promovisanju finansijskog zdravlja i nezavisnosti za članove LGBTQ+ zajednice.32

Entoni O’Neal ,@anthonyoneal  

Entoni O’Neal je najprodavaniji autor i govornik, a također je stekao veliku pažnju na Yutjubu dijeleći finansijske savjete studentima. Jedan od njegovih glavnih fokusa je kako se izvući iz dugova kako biste mogli živjeti što bolje u finansijskom smislu.

Andži and Ar Džej Muhamed, @richbyintention 

Andži i Arj Džej Muhammad su bračni par koji shvataju koliko je važno biti u stanju upravljati novcem kao tim, posebno kada im je cilj izgradnja bogatstva.  Zajedno su otplatili preko 100.000 dolara duga studentskog kredita i koriste svoja iskustva da pomognu drugim parovima da upravljaju novcem uz manje svađa.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *