Direktor “To Montenegro” traži raskid ugovora o radu

Izvršni direktor nacionalne avio-kompanije “ToMontenegro” Predrag Todorović podnio je juče Odboru direktora i Ministarstvu kapitalnih investicija zahtjev za sporazumni raskid ugovora, saopšteno je iz kompanije. On se odrekao svih prava ugovora u preostalom trajanju od tri godine kao i prava na otpremninu, navodi se u saopštenju.

Iz nacionalne avio-kompanije su saopštili da je kao obrazloženje, Todorović naveo da je podnio Zahtjev isključivo iz ličnih razloga, uz predlog da na osnovu člana 19 ugovora o radu, otkazni rok bude 38 kalendarskih dana, tačnije do 31.03.2022.

“On se odrekao svih prava ugovora u preostalom trajanju od tri godine kao i prava na otpremninu, predlažući da se do isteka otkaznog roka 31.03.2022. godine izmire obaveze po ugovoru o radu do tog datuma”, navodi se u saopštenju.

Predrag Todorović je na funkciji izvršnog direktora crnogorskog nacionalnog avio-prevoznika od februara prošle godine, kada je i osnovana kompanija „ToMontenegro“d.o.o.

“Za proteklih godinu dana, tokom kojih je stručno i savjesno obavljao ovu funkciju, rad kompanije bio je usmjeren na racionalno i efikasno poslovanje, sa ciljem da se „ToMontenegro“d.o.o.(komercijalninaziv AirMontenegro) razvija dugoročno u održivu kompaniju i prepoznatljiv nacionalni brend”, naveli su iz kompanije.

Todorović je u obrazloženju podsjetio da je kompanija formirana u jeku pandemije, u izazovnom i neizvjesnom poslovnom ambijentu, ali i da je i pored brojnih opstrukcija i poteškoća u poslovanju od samog starta, uspjela da u rekordnom roku oformi tim profesionalaca, obavi sve tehničke pripreme flote i počne sa letovima svega nekoliko mjeseci nakon osnivanja.

On je naveo i da je za samo godinu dana kompanija uspjela da: „Kupi dva vazduhoplova Embraer 195LR reg.oznaka 4O-AOA i 4O-AOB ivrati ih u tehnički ispravno stanje, dobije potpuno novu licencu za obavljanje komercijalnog vazdušnog prevoza putnika i roba (AOC na ime „ToMontenegro“ d.o.o.), kao i operativnu licencu i licencu za linijsko održavanje vazduhoplova (Part 145), osposobi tehničku bazu za održavanje vazduhoplova, uspostavi potpuno novi distributivni sistem i e-commerce za distribuciju, prodaju i menadžment karata (uključujući novi PSS i pristup GDS-ovima), napravi novu komercijalnu strategiju i praćenje KPI po najvišim industrijskim standardima, dobije novi ICAO kod.

“Uskoro će dobiti i IATA kod, brendirana oba aviona, u toku su pripreme za IOSA sertifikaciju i druge aktivnosti na dodatnom unapređenju poslovanja.”, navodi se u saopštenju.

Naglasio je i da je kompanija obezbijedila da 90% zaposlenih čine bivši radnici prethodne državne avio-kompanije, čime je, kako je dodao, “potvrđen društveno odgovorni pristup, zapošljavanje bez nepotizma i isključivo na osnovu znanja i iskustva.”

Nakon podnešenog Zahtjeva, članovi borda direktora “ToMontenegro” d.o.o. naveli su da se od samog starta kompanija u kontinuitetu uspješno i brzo prilagođavala prilikama u avio-industriji, neizvjesnoj situaciji na tržištu kao i da su, pored brojnih otežavajućih okolnosti, do sada postignuti značajni rezultati.

Ističu i da je Todorović svoju funkciju obavljao temeljno, profesionalno i sa velikom posvećenošću.

Todorović se u obrazloženju zahvalio na saradnji svima koji su učinili da „Air Montenegro“ uspostavi svoje poslovanje, a prije svega Ministarstvu kapitalnih investicija, Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, Ministarstvu ekonomskog razvoja, Agenciji za civilno vazduhoplovstvo, Aerodromima Crne Gore i svim ostalim institucijama i pojedincima, bez čije podrške, kako je istakao, formiranje nove državne avio-kompanije ne bi bilo moguće.

Check Also

T Phone od danas u prodaji: Veliki ekran, jaka baterija, 5G za svačiji džep

Crnogorski Telekom je danas u svom multimedijalnom T-Centru u Podgorici predstavio novu seriju pametnih telefona …

One comment

  1. Zna li spajki ovo?

Leave a Reply

Your email address will not be published.