CEDIS: Januarska potrošnja struje na nivou prošlogodišnje

Dodajte komentar

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u januaru preuzeli ukupno 276.281.288 kWh električne energije, što je neznatno više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom istog perioda prethodne godine i na nivou decembarske potrošnje.

Najviše električne energije, oko 40 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada, Tuzi i Cetinja (Region 2).

Kako naglašavaju u CEDIs-u, očitano je ukupno 392.430 brojila, ili 93 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

Ekipe Sektora za održavanje su u januaru realizovale 1.524 intervencija na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je oko 93 hiljade eura.

Na distributivnu mrežu je tokom januara priključeno 293 nova korisnika.

“CEDIS je pokrenuo postupak javne nabavke, kao i postupak za pribavljanje urbanističko tehničkih uslova za izgradnju trafostanice 35/10kV ‘Bigova’. Izgradnja ovog objekta, za koju je planiran iznos od oko 1.8 miliona eura, će u značajnoj mjeri doprinijeti stabilnosti u napajanju električnom energijom dijela primorskih opština, kao i stvaranju preduslova za priključenje novih korisnika. U toku su i 600 hiljada eura vrijedni radovi na izmještanju elektroenergetske infrastrukture u zoni rekonstrukcije magistralnog puta ‘Podgorica – Danilovgrad’. Na području Kotora su u toku radovi na izgradnji dvije trafostanice 10/0.4kV (‘Lastva most’ i ‘Studentski dom’), čija je vrijednost oko 145 hiljada eura”, navodi se u saopštenju.

Prethodnog mjeseca na području Crne Gore su ugrađena 24 nova, elektronska brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 338 hiljada, čime je pokriveno preko 80 odsto konzuma.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *