Razmišljajte kao čovjek od akcije, djelujte kao čovjek od misli

Dodajte komentar

Čuvena je misao francuskog filozofa Henri Bergsona koji je stvarao i djelovao u prvoj polovini dvadestog vijeka.

Vrijeme da se timovi pripreme za ozbiljan rad koji podrazumijevaju drugi i treći kvartal godine. Shvatate da timovima treba osnažiti vještine timskog rada, osnažiti internu komunikaciju, podsjetiti na kratkoročne ciljeve i snažno krenuti u osvajanje planiranih rezultata. Obično se dođe na zamisao da sala za sastanke u vašoj organizaciji jeste sjajna i zadovoljava potrebe zaposlenih, ali za ovakve aktivnosti zna se, najbolje je izmjestiti događaj u novu sredinu. Taj drugačiji prostor obično donosi novu energiju, motivacija zaposlenih raste jer izmještanje iz uobičajenog ambijenta donosi potrebnu svježinu.

Postoji niz elemenata koji su važni za dobro planiranje i organizaciju. Shodno događaju koji planira, organizator razmišlja da prostor treba da ima savremenu opremu pogodnu za prezentaciju, ali i savršen prostor koji ima prirodnu ventilaciju i dnevnu svjetlost kao preduslove prijatnog, višesatnog boravka. Organizatoru događaja je jednako važno da ima kvalitetnu podršku kako bi planirana aktivnost protekla na savršen način, bez ijednog detalja koji bi trebalo korigovati. Upravo taj detalj donosi preokret i olakšava donošenje odluke između više ponuđenih mogućnosti.

Hrana i piće, prezentacija i kvalitet usluge su još jedan važan detalj koji se ima na umu tokom procesa planiranja. Način na koji će se na brz, profesionalan i kvalitetan način realizovati usluga je još jedan detalj važan za organizatora. Kada kvalitet hrane zadovolji organizatora aktivnosti, kada se ti ukusi, arome i kvalitet savršeno spajaju, a profesionalna usluga je prati, tada je izvjesno da će se uspostaviti poslovna sinergija koja će donijeti rast reputacije i izgradnju dugoročnog poslovnog odnosa između organizatora događaja i realizatora aktivnosti.

Osoba sa kojom organizator aktivnosti dogovara svaki detalj planirane aktivnosti je izuzetno važna iz više razloga. Riječ je o osobi sa kojom se uspostavlja komunikacija, koja jeste u stanju da sve zacrtano u saradnji sa timovima, realizuje do detalja prilikom realizacije događaja. Najčešće je riječ o banketnom menadžeru koji savršeno čuje i razumije potrebe organizatora aktivnosti, ali i sugeriše rješenja koja mogu donijeti još bolja i kreativnija rješenja. Na nivou interne komunikacije banketni menadžer koordinira aktivnosti, aktivno komuniicrajući sa operativnim timovima u cilju uspješno organizovane aktivnosti.

Mart, april i maj su mjeseci kada se organizuje priličan broj aktivnosti, mahom van poslovnih prostora. Hotel Ramada Podgorica sa svoje četiri sale na petom spratu, restoranom smještenim u blizini i terasom sa panoramskim pogledom, savršenim timom koji organizuje banketne aktivnosti na profesionalan i pouzdan način je savršen izbor.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *