Moguća zloupotreba službenog položaja u CKB – Ugroženi interesi približno 200 klijenata

Crnogorska komercijalna banka (CKB) saopštila je da je došlo do ugrožavanja interesa za približno 200 klijenata te banke. Iz te banke obavijestili su Upravu policije i Specijalno državno tužilaštvo o saznanjima i podnijeli dodatne krivične prijave zbog moguće zloupotrebe službenog položaja u privrednom poslovanju. Iz CKB-a, takođe ističu da će svaka utvrđena šteta klijentima biti nadoknađena.

“Kao rezultat ranije pokrenute sveobuhvatne kontrole poslovanja, uočili smo moguću zloupotrebu službenog položaja u privrednom poslovanju od strane dijela zaposlenih. Usljed pomenutih aktivnosti, konstatovali smo da je došlo je do ugrožavanja interesa za približno 200 naših klijenata”, naveli su u saopštenju.

Započeli su i nastavljaju, kako kažu, da lično kontaktiraju sa svim klijentima kojima su ugroženi interesi, informišući ih o utvrđenim činjenicama.

“Svaka utvrđena šteta pričinjena klijentima biće u potpunosti nadoknađena”, ističu iz CKB-a.

O navedenim saznanjima, CKB banka je obavijestila nadležne institucije sa kojima, kako kažu, intenzivno sarađuju.

“Tokom vikenda smo Upravi policije i Specijalnom državnom tužilaštvu podnijeli dodatne krivične prijave zbog moguće zloupotrebe službenog položaja u privrednom poslovanju”, naveli su u saopštenju.

Ističu da kao članica OTP grupe i najveća banka na crnogorskom tržištu, koriste sve neophodne resurse da “trenutnu situaciju razriješimo u najboljem interesu klijenata”.

“Zbog poštovanja postupka koji sprovode nadležne institucije, uzdržaćemo se od daljeg komuniciranja pojedinosti u vezi sa pomenutim slučajem”, zaključuju iz CKB-a.

Check Also

Auto-putem od početka godine prošlo 760.200 vozila

Auto-putem Princeza Ksenija je od početka ove godine prošlo 760.200 vozila.

Leave a Reply

Your email address will not be published.