Bankar podcast: Nina Drakić, prva žena na čelu Privredne komore Crne Gore

Gošća druge epizode Bankar pokcasta, koja će biti emitovana u četvrtak 17. februara u 12 časova na našem Youtube kanalu biće Nina Drakić, prva žena na čelu Privredne komore Crne Gore.

O uspjehu, ličnom napretku, crnogorskoj ekonomiji, šansama i pravcima razvoja gospođa Drakić je razgovarala sa autorom emisije Markom Vukajlovićem.

Ovo su samo neke od tema:

“Ništa ne dolazi preko noći, uvijek trebate da radite na sebi, da je napredak, uspjeh, stalno sticanje znanja, stalno obrazovanje.”

“Nakon pada u prvom kvartalu prethodne godine, u trećem i četvrtom kvartalu smo zabilježili značajan rast od 19, odnosno 25% ekonomije, što su očekivanja za četvrti kvartal. Tako da su procjene da je ekonomija u prethodnoj godini porasla između 13 i 15%.”

“Zbog sive zone, odnosno poslovanja određenih poslovnih subjekata u sivoj zoni, u nefer položaju su oni koji posluju u skladu sa zakonom i koji moraju da plaćaju sve ono što su zahtjevi, odnosno poreski zakoni.”

“Ono što bi bilo dobro, a u smislu diversifikacije naše ekonomije i sve više ulaganja u proizvodne sektore, jeste da se oslobode od poreza na dobit ona privredna društva koja će reinvestirati u proizvodnju i u neke nove proizvodne pogone.”

“Svako povećanje tražnje i smanjenje ponude izaziva poremećaje u cijenama što je izazvalo i poremećaj u cijenama na međunarodnom tržištu. Mi, kao značajno otvorena i uvozno zavisna zemlja, smo tu inflaciju uvezli kroz uvoz različitih proizvoda i inputa.”

“Moramo razmišljati o korišćenju poljoprivrednih potencijala na sjeveru zemlje, jer znam da imamo potencijala i u tom segmentu, a i u segmentu šumarstva i drvoprerade.”

Bankar podcast je podržala kompanija MTEL.

Check Also

Izvršni direktor Microsofta ima ključni savjet za uspjeh u poslu

Izvršni direktor Microsofta Satia Nadela nikada nije očekivao da će voditi jednu od najvećih i …

One comment

  1. Vijeće staraca ostaje vijeće staraca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.