Neizvjestan nastavak gradnje dva bulevara u Podgorici

Dodajte komentar

Prošlo je skoro godinu otkad je prestala izgradnja dva velika bulevara u podgoričkom naselju Stari aerodrom. Riječ je o bulevaru Veljka Vlahovića i Zmaj Jovinom bulevaru, a radovi su prestali zbog nedostatka finansija.

Radi se o bulevarima koji se ukrštaju, ali je svakodnevno prisutan i veliki broj automobila tuda prolazi, iako je kretanje otežano.

Snežana Adžić iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, za emisiju “ABS” na TVCG, istakla je da je za Zmaj Jovin bulevar opredijeljeno 123 hiljade eura, od kojih je 103 hiljade već fakturisano u decembru prošle godine tako da im je za cijelu 2022. godinu ostalo nepunih 20 hiljada eura.

Ona je kazala da je na investiciji od milion i 600 hiljada eura realizovano 750 hiljada, odnosno da od još nekih 900 hiljada eura preostalih radova  imaju nepunih 20 hiljada eura.

“Mi smo više puta pisali i obraćali se javno državnim organima, posebno za Zmaj Jovin bulevar, jer je mjesto veoma naseljeno, tu se nalazi osnovna škola, veliki broj marketa, dosta poslovnih objekata i vrtić, ali nije urodilo plodom”, ističe Adžić.

Ona je rekla da je izvođač radova na Zmaj Jovinom bulevaru još uvijek prisutan, ali da radi smanjenim intezitetom. Objasnila je da na bulevaru Veljka Vlahovića drugačija situacija te da su radovi prekinuti od prošle godine zato što nije isplaćen novac za radove koji su do sad izvedeni.

“Ova investicija je vrijedna 4 miliona i 600 hiljada eura. Izvedeno je radova oko milion eura, a u ovoj godini ćemo imati svega 300 hiljada što nije dovoljno. Ovih dana ćemo održati sastanak sa izvođačem da se ili taj novac preusmjeri za Zmaj Jovin bulevar ili da idemo na tu varijantu da uđemo u dva sloja asfalta” kazala je ona.

Bulevar Veljka Vlahovića počinje i završava se kružnim tokom, a imaće šest saobraćajnih traka, ali i biciklističke staze. Radovi su počeli 30. oktobra 2020 godine, a ugovoreni rok je 30 mjeseci.

Budući Zmaj Jovin bulevar će posjedovati četiri saobraćajne trake, kao i trotoare. Radovi su počeli i januaru 2021, a rok je 18 mjeseci.

“Da smo imali sredstava kakvu smo dinamiku na početku imali Zmaj Jovin bulevar bi sigurno bio završen do kraja prošle godine. Nastojaćemo da zatražimo preusmjeravanja sredstava da završimo Zmaj Jovin bulevar, a šta ćemo učiniti sa bulevarom Veljka Vlahovića još uvijek je neizvijesno” zaključuje Adžić.

Izvor: RTCG

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *