Prodaja akcija Zagrebačke banke donijeće prijestonici Hrvatske 2,79 miliona eura

Dodajte komentar

Zastupnici Gradske skupštine Zagreba prihvatili su prijedlog zaključka gradonačelnika o prodaji dionica Zagrebačke banke koje su u stečajnom postupku ostale gradu kao osnivaču Sveučilišne bolnice, a procjenjuje se da bi prihod od njih mogao biti veći od 21 milion kuna (2,79 miliona evra).

U predlogu zaključka gradonačelnika Tomislava Tomaševića o sticanju imovine u stečajnom postupku Sveučilišne bolnice Zagreb u osnivanju navodi se kako je u interesu Grada Zagreba da se ta likvidacija okonča, piše SEEbiz.

Preostala imovina Sveučilišne bolnice Zagreb u osnivanju u stečaju, između ostalog, uključuje 326.040 akcija Zagrebačke banke (ZABA) nominalne vrijednosti od oko 6,5 miliona (6.520.800) kuna.

Sveučilišna bolnica posjeduje i akcije preduzeća Elektrometal u stečaju koje, kako je rečeno, trenutno nemaju nikakvu vrijednost i one će samo formalno biti prenesene na Grad Zagreb kod konačne odluke o završetku stečajnog postupka.

Dionice ZABA mogu se prodati ili prenijeti na osnivača, a njihova prodaja ili prenos je posljednji korak u stečajnom postupku Sveučilišne bolnice Zagreb. Predložena je prodaja dionica ZABA-R-A d.d., koja bi se obavila putem ovlašćenog investicionog društva.

Akcije bi se prodavale po tržišnoj vrijednosti na Zagrebačkoj berzi, ali ne ispod ponderisanog prosjeka svih cijena ostvarenih na berzi u posljednja tri mjeseca prije dana prodaje dionica.

Trenutna tržišna vrijednost akcija ZABA-R-A-e je oko 65 kuna po dionici, a očekuje se da će prodaja istih donijeti prihod od oko 21,19 miliona (21.192.600) kuna.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *