Prodaja akcija Zagrebačke banke donijeće prijestonici Hrvatske 2,79 miliona eura

Zastupnici Gradske skupštine Zagreba prihvatili su prijedlog zaključka gradonačelnika o prodaji dionica Zagrebačke banke koje su u stečajnom postupku ostale gradu kao osnivaču Sveučilišne bolnice, a procjenjuje se da bi prihod od njih mogao biti veći od 21 milion kuna (2,79 miliona evra).

U predlogu zaključka gradonačelnika Tomislava Tomaševića o sticanju imovine u stečajnom postupku Sveučilišne bolnice Zagreb u osnivanju navodi se kako je u interesu Grada Zagreba da se ta likvidacija okonča, piše SEEbiz.

Preostala imovina Sveučilišne bolnice Zagreb u osnivanju u stečaju, između ostalog, uključuje 326.040 akcija Zagrebačke banke (ZABA) nominalne vrijednosti od oko 6,5 miliona (6.520.800) kuna.

Sveučilišna bolnica posjeduje i akcije preduzeća Elektrometal u stečaju koje, kako je rečeno, trenutno nemaju nikakvu vrijednost i one će samo formalno biti prenesene na Grad Zagreb kod konačne odluke o završetku stečajnog postupka.

Dionice ZABA mogu se prodati ili prenijeti na osnivača, a njihova prodaja ili prenos je posljednji korak u stečajnom postupku Sveučilišne bolnice Zagreb. Predložena je prodaja dionica ZABA-R-A d.d., koja bi se obavila putem ovlašćenog investicionog društva.

Akcije bi se prodavale po tržišnoj vrijednosti na Zagrebačkoj berzi, ali ne ispod ponderisanog prosjeka svih cijena ostvarenih na berzi u posljednja tri mjeseca prije dana prodaje dionica.

Trenutna tržišna vrijednost akcija ZABA-R-A-e je oko 65 kuna po dionici, a očekuje se da će prodaja istih donijeti prihod od oko 21,19 miliona (21.192.600) kuna.

Check Also

Ažuriran Registar podsticajnih mjera za investicije

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma ažuriralo je Registar podsticajnih mjera za investicije koji za ovu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.