Investitori odustali od rizorta AquaVista u Kumboru : Zemljište se prodaje za četiri miliona

Zemljište u Kumboru, na kome je trebalo da se gradi ekskluzivni rizort AquaVista, ponovo je ponuđeno na prodaju, s obzirom na to da na prethodne javne pozive nije bilo zainteresovanih kupaca.

Stečajni upravnik u kompaniji Celtic properties koja je planirala gradnju ovog rizorta, Ranko Radinović, raspisao je javni poziv za prodaju imovine tj. zemljišta, ukupne površine 10.667 kvadratnih metara, koje je evidentirano u listu nepokretnosti LN 524, KO Kumbor, katastarska parcela broj 23. po početnoj cijeni od 4 miiona eura.

Kompaniju Celtic properties osnovali su 2006. godine državljani Republike Irske i porodica Koflan, koja je planirala izgradnju luksuznih apartmana i vila na više lokacija, na crnogorskom primorju.

Kompanija je izgradila pet apartmana u mjestu Podličak u Pržnom, u opštini Budva, dok su na zemljištu koje je ponuđeno na prodaju, planirali izgradnju hotela sa vilama u Kumboru u Herceg Novom.

Osim apartmana u Budvi, kompanija je planirala gradnju luksuznog hotela AquaVista u Kumboru, a planirani hotel je trebalo da se sastoji od približno 20 soba plus 125 luksuznih apartmana sa baštama, zatvorenim i otvorenim bazenima, teretanom, prodavnicama i restoranima, te pristupom marini, direktnim privatnim putem do plaže, privatnim parkingom i nizom drugih objekata. Za glavni objekat, tada je dozvoljena gradnja prizemlja i tri sprata, dok je za planirane vile B+P+1 nivo.

Pravo učešća na tenderu, za kupovinu ovog zemljišta, imaju sva fizička i pravna lica koja uplate tri odsto na ime depozita, a ponude se dostavljaju najkasnije do 17. februara ove godine, dok je otvaranje zakazano za dan kasnije, piše Dan.

Check Also

Volkswagen razmatra selidbu iz Njemačke

Volkswagen grupa bi mogla prebaciti proizvodnju iz Njemačke i istočne Evrope ako se nestašica prirodnog …

Leave a Reply

Your email address will not be published.