Montenegro Airlines dobio dozvolu za zemaljsko opsluživanje

Dodajte komentar

Agencija za civilno vazduhoplovstvo izdala je Montenegro erlajnzu (MA) u stečaju dozvolu za pružanje usluga zemaljskog opsluživanja na aerodromima u Podgorici i Tivtu.

To je prvi put da će bivši nacionalni avio-prevoznik pružati ove usluge drugim kompanijama.

Dozvola obuhvata usluge koje se obavljaju prije leta, posebne usluge koje se rade na zahtjev avio-prevoznika, obezbjeđivanje i administraciju rezervnih djelova i opreme, predstavljanje vazdušnih prevoznika kod lokalnih vlasti, posredovanje u finansijskim obavezama, te druge usluge supervizije tokom i poslije leta.

Dozvola je izdata 13. januara i važiće u naredne dvije godine.

– Nakon razmatranja dostavljene dokumentacije i sprovedene neposredne provjere, utvrđeno je da MA u stečaju ispunjava uslove za izdavanje dozvole za pružanje usluga zemaljskog opsluživanja – navodi se u rješenju Agencije, u koje je Pobjeda imala uvid.

Iz stečajne uprave Pobjedi su juče kazali da je dobijanje dozvole za zemaljsko opsluživanje potvrda da je MA u stečaju odgovorio zahtjevima po pitanju ispunjavanja uslova u pogledu osoblja i opreme za pružanje pomenutih usluga.

– Ovom dozvolom podiže se vrijednost kompanije, samim tim se uvećava i stečajna masa, te se otvara mogućnost saradnje sa avio-kompanijama koje saobraćaju ka crnogorskim aerodromima – istakli su u stečajnoj upravi.

Oni su napomenuli da MA u stečaju sada može na podgoričkom aerodromu ponuditi prostorije za odmor, pripremu i brifing pilotskog i kabinskog osoblja avio-kompanija, što je novina na tom aerodromu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *