Predsjednik Credit Suisse banke podnio ostavku

Dodajte komentar

Predsjednik Credit Suisse banke Antonio Horta-Osorio podnio je ostavku nakon što je utvrđeno da više puta prekršio pravila karantina zbog pandemije Covid-19. Horta-Osorio proveo je u banci devet mjeseci, a otišao je nakon interne istrage.

Ispostavilo se da je Horta-Osorio prošle godine prekršio pravila kada je prisustvovao teniskom finalu Vimbldona, u vrijeme kada je prema britanskim propisima trebalo da bude u karantinu, prenosi BBC. On je takođe prekršio pravila u Švajcarskoj u kojoj je boravio od 28. novembra do 1. decembra, iako je trebalo da po dolasku provede 10 dana u samoizolaciji.

„Žao mi je što je više mojih ličnih radnji dovelo do poteškoća za banku i ugrozilo moju sposobnost da predstavljam banku interno i eksterno. Zbog toga vjerujem da je moja ostavka u interesu banke i zaiteresovanih strana“, naveo je Horta-Osorio u obrazloženju svoje ostavke.

Prije nego što je preuzeo rukovođenje Credit Suisse nakon niza skandala koji su potresli banku, Horta-Osorio bio je šef u Lloyds Banking Group. On je došao u švajcarsku banku u aprilu prošle godine nakon što je ona bila pogođena velikim gubicima u vezi sa lošim ulaganjima posredstvom propalog finansijskog fonda Greensill i hedge fonda Archegos.

Banku je prije toga potresao skandal neovlašćenog prisluškivanja zaposlenih, zbog čega je bivši izvršni direktor podnio ostavku. Angažovanje Horta-Osorija trebalo je da doprinese stabilizaciji banke i vraćanja povjerenja klijenata. Njega je nakon ostavke zamijenio član borda direktora Aksel Leman (Axel Lehmann).

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *