Milatović: Očekujem uspostavljanje direktnih letova između CG i Rusije ove sezone

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović je kazao daočekuje uspostavljanje direktnih letova između Crne Gore i Rusije ove setone.

On je razgovarao o tome sa zamjenikom ministra za industriju i trgovinu, Aleksijem Gruzdevom tokom svoje pojsete Expo 2020 u Dubaiju, prilikom koje posjetio Paviljon Rusije. Zaključeno je da bi uspostavljanje direktnih letova bilo značajno za obje zemlje.

– Paviljon Rusije u kojem sam boravio, na simboličan način dočarava neprekidan protok ideja kao preduslov za progresivni razvoj. Ujedno, govori o značaju udruživanja umova kao inspiracije za budućnost kojoj težimo. Spoj su tradicije, inovacija i bogato iskustvo za svakog posjetioca uz naučna dostignuća koja su impresivna – izjavio je Milatović.

Milatović je u Paviljonu Rusije razgovarao sa zamjenikom ministra industrije i trgovine Rusije, Aleksijem Gruzdevom o povezanosti dvije zemlje, posebno u oblasti investicija i turizma budući da su turisti sa ovog emitivnog tržišta naši dominanti gosti.

Na toj liniji, Milatović se osvrnuo na uspjeh prethodne turističke sezone kada se turizam snažno oporavio, i kazao da Vlada očekuje puni oporavak u predstojećoj sezoni. On je naglasio značaj uspostavljanja direktnih letova između naše dvije zemlje.

– Uprkos pandemiji i ukidanju direktnih letova, ruski turisti su i prethodne sezone u značajnom broju posjetili Crnu Goru, što je najbolji pokazatelj da je naša država jedna od njihovih omiljenih destinacija u koju tradicionalno dolaze. Zato želimo da se direktni letovi što prije uspostave kako bi posjetioci iz Rusije mogli da dođu i u većem broju -kazao je Milatović.

Kako je naveo Gruzdev, odlično poznaje prilike u Crnoj Gori i nada se uspostavljanju direktnih letova što će obradovati i brojne Ruse koji su navikli da tokom ljeta borave u Crnoj Gori. On je kazao da naše dvije zemlje imaju prijateljske odnose i dobru saradnju koja se može dodatno unaprijediti u oblasti ekonomije, trgovine i investicija, i pozvao Milatovića da posjeti Rusiju

– Imajući u vidu veliki broj mogućnosti, u narednom periodu ćemo snažnije raditi na pospješivanju saradnje u tim oblastima – rekao je Gruzdev.

Osim Paviljona Rusije, boraveći u Paviljonu Ujedinjenih Arapskih Emirata naša delegacija imala je prilike da se upozna sa ahitektonskim čudom Expo 2020 i pričom koja ga prati, ali i susretne se sa njihovim predstavnicima, a sve u cilju osnaživanja prijateljskih odnosa dvije zemlje, ali i isticanja značaja investitora koji bi mogli ulagati u našu zemlju.

Budući da zemlje predstavljaju svoje najbolje prakse, u okviru Expo predstavljene su razne oblasti, a među njima i svemirski program Sjedinjenih Američkih Država.

– Boraveći u svakom drugom Paviljonu osjetio sam ogromno zadovoljstvo što se nalazimo u društvu svijeta. Ovo su značajni susreti koji osnažuju diplomatske veze, i naša spremnost da budemo aktivni učesnici donosi priliku da razgovaramo sa predstavnicima mnogih zemalja. Od zemlje za koju je rijetko ko na početku znao i gdje se nalazi, u okviru Expo 2020 zajednice uspjeli smo da dočaramo svoje vrijednosti koje su posebne – izjavio je Milatović, prenosi Pobjeda.

Osim ovih, naša delegacija posjetila je i Paviljon Bahreina koji na simboličan način prikazuje značaj pojedinca u svakoj zemlji, što se može prenijeti i na cijeli svijet.

– Expo 2020 je inkluzivan, ističe značaj pojedinca, ali i njihovog udruživanja koje je neophodno da bi stvarali bolji svijet. Crna Gora se pridružuje težnjama da imamo što zeleniju budućnost u kojoj su građani ravnopravni, njihov živiotni standard bolji i u kojoj se znanje vrednuje na pravi način – zaključio je Milatović.

Delegacija je posjetila i paviljone Japana, Saudijske Arabije i Njemačke.

Check Also

Udruženje preduzetnica Crne Gore organizuje Internacionalnu konferenciju “MOĆ ŽENE“

Udruženje preduzetnica Crne Gore organizuje Internacionalnu konferenciju “MOĆ ŽENE“, tema konferencije: „Mediji i uloga medija …

Leave a Reply

Your email address will not be published.