Prosječna zarada u novembru 535 eura

Prosječna zarada (bruto) u novembru 2021. godine u Crnoj Gori iznosila je 799 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 535 eura, saopšteno je iz Uprave za statistiku MONSTAT.

“Prosječna (neto) zarada u novembru u odnosu na oktobar zabilježila je rast od 0,2 odsto , dok je prosječna (neto) zarada u novembru ove godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 1,9 odsto”, naveli su iz MONSTAT-a.

Ukoliko se ima u vidu da su potrošačke cijene u novembru u odnosu na oktobar zabilježile rast od 0,3 odsto proizilazi da su realne zarade u istom periodu zabilježile pad od 0,1 odsto.

Po sektorima djelatnosti, prosječne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u novembru u odnosu na prethodni mjesec zabilježile su rast u sljedećim sektorima djelatnosti: Poslovanje sa nekretninama (6,6 odsto), Ostale uslužne djelatnosti (2,2 odsto), Stručne, naučne i tehničke djelatnosti (1,3 odsto), Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti (1,1 odsto), Vađenje ruda i kamena (jedan odsto), Prerađivačka industrija (jedan odsto), Trgovina na veliko i trgovina na malo (0,8 odsto), Usluge smještaja i ishrane (0,7 odsto), Građevinarstvo (0,4 odsto), Saobraćaj i skladištenje (0,4 odsto) i Zdravstvena i socijalna zaštita (0,3 odsto).

Pad prosječne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u novembru u odnosu na prethodni mjesec zabilježen je u sljedećim sektorima djelatnosti: Informisanje i komunikacije (1,6 odsto), Umjetnost zabava i rekreacija (1,4 odsto), Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (0,8 odsto), Snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija (0,6 odsto), Finansijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja (0,5 odsto), Državna uprava (0,5 odsto), Obrazovanje (0,4 odsto), Snabdijevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama (0,2 odsto).

Check Also

NLB Pay i Visa sa Vama na CIM Forumu

Forum kreativnih industrija i medija CIM Forum (Creative Industries and Media Forum), biće održan od …

Leave a Reply

Your email address will not be published.