Prosječna zarada u novembru 535 eura

Dodajte komentar

Prosječna zarada (bruto) u novembru 2021. godine u Crnoj Gori iznosila je 799 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 535 eura, saopšteno je iz Uprave za statistiku MONSTAT.

“Prosječna (neto) zarada u novembru u odnosu na oktobar zabilježila je rast od 0,2 odsto , dok je prosječna (neto) zarada u novembru ove godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 1,9 odsto”, naveli su iz MONSTAT-a.

Ukoliko se ima u vidu da su potrošačke cijene u novembru u odnosu na oktobar zabilježile rast od 0,3 odsto proizilazi da su realne zarade u istom periodu zabilježile pad od 0,1 odsto.

Po sektorima djelatnosti, prosječne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u novembru u odnosu na prethodni mjesec zabilježile su rast u sljedećim sektorima djelatnosti: Poslovanje sa nekretninama (6,6 odsto), Ostale uslužne djelatnosti (2,2 odsto), Stručne, naučne i tehničke djelatnosti (1,3 odsto), Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti (1,1 odsto), Vađenje ruda i kamena (jedan odsto), Prerađivačka industrija (jedan odsto), Trgovina na veliko i trgovina na malo (0,8 odsto), Usluge smještaja i ishrane (0,7 odsto), Građevinarstvo (0,4 odsto), Saobraćaj i skladištenje (0,4 odsto) i Zdravstvena i socijalna zaštita (0,3 odsto).

Pad prosječne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u novembru u odnosu na prethodni mjesec zabilježen je u sljedećim sektorima djelatnosti: Informisanje i komunikacije (1,6 odsto), Umjetnost zabava i rekreacija (1,4 odsto), Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (0,8 odsto), Snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija (0,6 odsto), Finansijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja (0,5 odsto), Državna uprava (0,5 odsto), Obrazovanje (0,4 odsto), Snabdijevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama (0,2 odsto).

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *