Turizam opet “puca”: Otkazana trećina hotelskih rezervacija zbog omikrona

Dodajte komentar

Taman kada je djelovalo da bi situacija mogla da se stabilizuje, pojavio se omikron soj virusa korona, te su usljed toga otkazani mnogi događaji, uključujući sportske i trgovačke sajmove, kao i korporativne zabave. Takođe, smanjen je broj hotelskih rezervacija.

Zabrinutost zbog nove varijante korone i novih ograničenja putovanja pokrenula je talas otkazivanja smještaja u hotelima širom svijeta, tako da je oporavak turizma opet usporen.

Od novembra je otkazana trećina rezervacija u svjetskim hotelima, a putovanja koja su ljudi planirali u danima godišnjem odmora – opala su za 10%.

Sada ponovo, putnici najviše biraju domaće destinacije. Širenje omikrona je podstaklo vlade da uvedu niz novih pravila o testiranju i da zatvore granice, a to budi zabrinutost uoči važne sezone božićnih putovanja, piše Rojters.

Otkako je zavladao novi soj, ukupna aktivnost oko planiranja odmora usporila je na samo četiri posto, a primjera radi, u istom periodu 2019. božićna putovanja su porasla 34,7 posto.

Amerikanci, recimo, i dalje preferiraju da praznike provede u domovini, a biraju lokacije poput Las Vegasa i Njujorka. “United Airlines” je saopštio da tokom praznika, na kraju godine, očekuje oko 8 miliona putnika, što je više nego u periodu oko Dana zahvalnosti.

(Telegraf Biznis)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *