Idu korak dalje: Najk počinje da prodaje digitalne patike (video)

Kompanija sportske opreme Najk je saopštila da su kupili virtuelnog proizvođača patika RTFKT u želji da prošire svoj uticaj u brzorastućem “metaverzumu”.

Prošlog mjeseca Najk je postao jedan od prvih velikih brendova koji je ušao u virtuelni svijet. Oni su lansirali “Najklend“, besplatni 3D prostor unutar Roblox platforme za igrice.

Kompanija RTFKT pravi NFT tokene, koji predstavljaju “nezamjenjive” ( non-fungible token) tokene, kriptografski zaštićenu digitalnu imovinu ili vid kriptovalute. Oni omogućavaju da se različiti jedinstveni predmeti, pojave, umjetnička djela ili slično prodaju putem mehanizma digitalne trgovine.

Ova kompanija je osnovana 2020. godine. Specijalizovana je za digitalnu modu i patike, a još uvjek nije poznato za koliko novca ju je Najk kupio.

Ubrzanje digitalne transformacije

“Ova akvizicija je još jedan korak koji ubrzava Najkovu digitalnu transformaciju i omogućava nam da služimo sportistima i kreatorima tamo gdje se ukrštaju sport, kreativnost, igrice i kultura“, kaže Džon Donaho, predsjednik i izvršni direktor kompanije Nike.

Kako je dodao, Najk preuzima veoma talentovan tim kreatora sa autentničnim brendom.

“Naš plan je da investiramo u brend RTFKT, služimo i razvijamo njihovu inovativnu i kreativnu zajednicu i proširimo Najkov digitalni otisak i mogućnosti”.

Izvor: BIZLife

Check Also

Šta su stagflacija, šrinkflacija i skimpflacija – i da li su gore od inflacije?

Da li ste se spremili i otišli u svoj omiljeni restoran, samo da biste otkrili …

Leave a Reply

Your email address will not be published.