Krivokapić: Ko prekraja budžet, ne misli dobro građanima

Dodajte komentar

Jedina moguća minimalna zarada koja je predviđena predlogom budžeta za 2022. godinu je 450 eura, dok je sve ostalo populizam, kazao je premijer Zdravko Krivokapić na pres konferenciji povodom predstojećeg glasanja o budžetu za 2022. godinu.

Krivikapić je kazao da je predlog Demokratskog fronta da minimalna zarada bude 650 eura “misaona imenica”.

“Projekat ‘Evropa sad’ je preslikan u predlog budžeta i preispitan sa Svjetskom bankom i Međunarodnim monetarnim fondom. Vlada je poslala predlog i sad je odgovornost na poslanicima”, poručio je Krivokapić.

Kazao je da ne može shvatiti da postoji poslanik koji može glasati protiv interesa građana. Ono što se danima može vidjeti, kako je kazao, govori o pokušaju da se učini da budžet ne funkcioniše.

“Svako prekrajanje budžeta u bilo kom smislu remeti osnovni koncept ekonomskog razmišljanja. Budžet je projektovan sa minimalnim deficitom koji je održiv, a to je 3.8 odsto. Sve drugo remeti taj balans. Taj koji radi to u ovom trenutku ne misli dobro građaninu”.

Krivokapić je na početku konferencije kazao da je skinuta oznaka tajnosti sa dokumenta vezanog za letove aviona u vlasništvu Vlade, za period od 30. aprila 2015. do 30. septembra 2020. godine.

Rekao je i da će se za 16.894 penzionera koji primaju minimalnu penziju isplatiti pomoć u iznosu od 100 eura, dok će 47.631 penzionera čija se penzija kreće u iznosu od minimalne do prosječne penzije, primiti pomoć u iznosu od 30 eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *