Pejović: Gašenje KAP-a počelo juče

1 komentar

Gašenje KAP-a počelo je juče, a planski treba da bude ugašen do 31. decembra – rekao je vlasnik kompanije UNIPROM Veselin Pejović za Antenu M.

Pejović je objasnio da prilikom sklapanja ugovora sa EPCG, tražili su 110MW količinu energiju.

– Prethodni menadžment nam je saopštio može od 61 do 71 MW, da bi KAP mogao da se snabdijeva iz sopstvenih izvora. To sam prihvatio. Pristupili smo tada gašenju i KAP je ostao da radi na 174 ćelije – naveo je Pejović.

Dodaje da se 15. juna obratio menadžmentu EPCG i upoznao ih sa situacijom.

– Niko za šest mjeseci nije se našao ni da okrene telefon. Drugim dopisom u oktobru pravimo urgenciju: Šta je sa tim. Niko ni o tom dopisu se ne oglašava da bi me 15. novembra doveli pred svršeni čin, poslali predlog ugovora za 2022. Mi u KAP-u najveću struju plaćamo 45 eura po MW/h – pojasnio je Pejović.

EPCG, prema njegovim riječima, pravi manipulaciju.

– Mirno mogu da spavaju, Uniprom postoji od 82. godine. Jedan euro nije stekao preko građana Crne Gore, pa neće ni sad. EPCG neka bude sa srećom, ne želim da građani trpe zbog KAP-a, to ne dolazi u obzir. Građani treba da znaju da će im za par mjeseci doći do poskupljenja struje, a oni su htjeli da preko KAP-a, da kažu mi smo KAP-u dali struju po 45 eura a građani vama smo morali da poskupimo struju. Ja profit nisam sticao preko građana Crne Gore. Ovu odluku moju ne može niko da promijeni – navodi Pejović.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Ocito ne prati cijenu struje… U Francuskoj/EU je ovih dana cak i 400+ po MW/h… dakle spreman da plati 10% trzisne vrednosti struje, a mi treba da platimo 90%… Zar to ne bi trebalo da bude dokapitalizacija tj ko placa postaje akcionar… itd
    Sve sto je nerentabilno, gasi se, privremeno ili trajno, sem ako ne uleti neki akcionar sa kesom…
    A ovo, EPCG da “isplati neuposleni kadar” ha… dje je to logika… komedija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *