Jedanaest pozitivno ocijenjenih prijava za grantove za ranu fazu razvoja startapova

Dodajte komentar

Na Javni konkurs za dodjelu grantova za ranu fazu razvoja startapova podnešene su 32 projektne prijave, od kojih je jedna zaprimljena nakon roka definisanog ovim konkursom, zbog čega nije upućena na evaluaciju, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Kako su kazali, Ministarstvo je sredinom oktobra objavilo konkurs s rokom prijavljivanja do 11. novembra 2021. godine, a ukupan iznos podrške obezbijeđen za ove namjene u 2021. godini iznosi 200.000 eura.

Ministarstvo ekonomskog razvoja sprovelo je proceduru evaluacije 31 prijave po Konkursu, i obavještava javnost o ishodima:

Prema njihovim riječima, bodovanje projekata vršeno je na skali od 0 do 100 bodova, sa jasno utvrđenim kriterijumima u Javnom konkursu, a “pozitivno ocijenjenim se smatra projekat koji ukupno ima najmanje 70 od 100 mogućih bodova”.

– Od ukupno 11 pozitivno ocijenjenih prijava, devet je podnešeno od strane formalnih startapova, odnosno već osnovanih privrednih društava, dok su dvije prijave podnešene od strane neformalnih startap timova, koji će biti u obavezi da se registruju u Centralnom registru privrednih subjekata prije dodjele granta – navode iz ovog resora.

Oni dodaju da je u okviru pozitivno ocijenjenih prijava predloženo zapošljavanje 35 lica koja u prethodnih šest mjeseci nijesu bila angažovana kod istog poslodavca.

– Ukupno tražena sredstva za sufinansiranje od strane Ministarstva iznose nešto više od 190.000 eura. Dodjela sredstava po Konkursu vršiće se po redosljedu sa rang liste i u skladu sa raspoloživim budžetom, a nakon sprovedenog procesa finalnog usklađivanja budžeta – zaključili su u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *