Rastući biznis sa kanabisom: Ruta od Južne Afrike do Sjeverne Makedonije

Dodajte komentar

Kanadska kompanija za veleprodaju kanabinoida Instadose Pharma radi na uklanjanju stigmatizacije kanabisa i uspostavljanju najvećeg lanca snabdijevanja medicinskim kanabisom, brzorastućeg tržišta koje se procjenjuje na 20,5 milijardi dolara u 2020., a predviđa se da će dostići 90,4 milijarde dolara do 2026.

Instadose Pharma je nedavno uspostavila uvoznu rutu između Sjeverne Makedonije, gdje vodi kompaniju u 50-procentnom vlasništvu, Instadouz Farma (IDP Makedonija) i južne Afrike.

U novembru je kompanija saopštila da je od relevantne agencije u Sjevernoj Makedoniji osigurala uvoznu dozvolu za isporuku 2.125 kg medicinskog kanabisa iz južne Afrike, što je bila druga uvozna dozvola koju je dobila u toj balkanskoj zemlji. U aprilu je kompanija poslala prvu pošiljku od 176 kg u Sjevernu Makedoniju.

Kanabis dolazi iz Lesota i Južne Afrike, a isporučuje se iz Južne Afrike.

– Ovo će biti prvo puno opterećenje kada se završi, rekao je Curry za bne IntelliNews, dodajući da Instadose ima opsežne ugovore s raznim partnerima u zajedničkom ulaganju širom svijeta.

Prema njegovim riječima, proizvod je namijenjen tržištu ljekovitog kanabisa i postoje različiti kupci, koji imaju različite zahtjeve u zavisnosti od toga kako će se sastojci koristiti.

Kanadska kompanija ima partnerstva u Južnoj Africi, Meksiku, Sjevernoj Makedoniji i Portugalu te planira izgraditi odnose i zajednička ulaganja s drugim zemljama širom svijeta. Nastoji da stvori veliku komercijalnu platformu za uzgoj, proizvodnju i globalnu distribuciju medicinskog kanabisa i kanabinoidnog ulja na otvorenom, koja će farmaceutskim kompanijama osigurati održive i jeftine zalihe visokokvalitetnog ljekovitog kanabisa i kanabinoidnog ulja za upotrebu u rasutom stanju kao aktivni farmaceutski sastojak, izvještava bne IntelliNews.

Izvor: Indikator.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *