Privredna komora zabrinuta zbog najavljenog zatvaranja fabrike Uniprom-KAP

Dodajte komentar

Privredna komora Crne Gore (PKCG) zabrinuta je zbog najavljenog zatvaranja fabrike Uniprom-KAP, zbog čega je pozvala na nastavak pregovora i iznalaženje održivog rješenja koje će osigurati očuvanje radnih mjesta.

Iz Komore su kazali da se radi o proizvodnji koja značajno doprinosi crnogorskoj privredi, uključujući i pozitivne efekte po ekonomski i spoljnotrgovinski bilans. “Pored toga, svjesni smo i potencijalnih negativnih efekata na druge kompanije koje su dio lanca neophodnog za funkcionisanje ove važne industrijske grane”, navodi se u saopštenju PKCG.

Uvažavajući interese svih subjekata u ovom procesu, doprinoseći povoljnom ekonomskom ambijentu u najširem smislu, a kao institucija koja zastupa opšte interese privrede, iz PKCG su pozvali na nastavak pregovora i iznalaženje održivog rješenja, koje će prije svega osigurati očuvanje radnih mjesta, sigurnu egzistenciju zaposlenih i njihovih porodica, i dalji razvoj industrijske proizvodnje.

Vlasnik Uniproma, Veselin Pejović, najavio je da će od 15. decembra, zbog nepostizanja dogovora sa Elektroprivredom (EPCG) oko cijena struje, početi fazno gašenje Kombinata aluminjuma i dodao da je to konačna odluka i da ni sa kim više neće pregovarati.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *