Delta City mijenja vlasnika: Izraelci preuzimaju šoping mol do marta naredne godine

Hystead Limited sa sjedištem u Velikoj Britaniji, u većinskom vlasništvu južnoafričkog fonda za ulaganja u nekretnine (REIT) Hyprop Investments, očekuje da će završiti prodaju Delta City Mall Podgorica u Crnoj Gori u prvom kvartalu 2022, saopšteno je prije dva dana.

“Ugovor o prodaji trenutno je u pregovorima i uvjereni smo da će transakcija biti provedena tokom prvog tromjesječja 2022. kalendarske godine”, naveo je Hystead u prijavi Johannesburškoj berzi.

Ranije je saopšteno da će kupac biti izraelska grupacija CEE BIG.

Hystead je dobio neobavezujuću ponudu za prodaju cjelokupnog udjela u subjektu koji je vlasnik Delta City Mall Podgorica, na temelju bruto vrijednosti imovine od 95 miliona eura, prenosi Investitor.

Hystead je 1. decembra objavio da je završio prodaju Delta City Mall-a u glavnom gradu Srbije Beogradu Balkans Real Estate BV, podružnici u potpunom vlasništvu holandskog Centurion Venture Capitala, i da je primio 115 miliona eura gotovinskog prihoda od dezinvestiranja imovine.

Hystead je kupio Delta City Mall Beograd i Delta City Mall Podgorica od srbijanskog Delta Holdinga za 127,8 miliona eura u februaru 2016. godine.

Delta City Podgorica otvoren je 2008. godine od strane Delta Holdinga srpskog biznismena Miroslava Miškovića. Kompanija je šoping mol prodala za 75 miliona eura početkom 2016. južnoafričkom Hysteadu.

Check Also

Svjetske berze u zelenom, sve što slijedi zavisi od trenda inflacije

Na globalnim berzama cijene akcija su prošle nedjelje porasle zahvaljujući nadi investitora da će uskoro …

Leave a Reply

Your email address will not be published.