Džek Dorsi odlučio da odstupi s mjesta glavnog izvršnog direktora Twittera

Dodajte komentar

Američka kompanija Twitter koja stoji iza istoimene društvene mreže je objavila da je Džek Dorsi odlučio da odstupi s mjesta glavnog izvršnog direktora te da je Upravni odbor na njegovo mjesto jednoglasno imenovao Paraga Agravala.

Rješenja kompanije stupaju na snagu odmah.

Twitter je saopštio da će Dorsi ostati član uprave dok mu ne istekne mandat 2022. Bret Tejlor imenovan je za novog predsjednika Uprave, naslijedivši Patrika Pičeta koji će ostati u Upravi i nastaviti da radi kao predsjedavajući Odbora za reviziju. Agraval je na Twitteru više od deceniju, a od 2017. obavlja dužnost glavnog tehnološkog direktora.

“Odlučio sam da napustim kormilo Twittera jer vjerujem da je kompanija spremna da krene dalje u odnosu na viziju svojih osnivača. Moje povjerenje u Paraga kao Twitterovog novog direktora je duboko. Njegov rad u proteklih 10 godina bio je transformacijski. Duboko sam zahvalan na njegovom vještinama, srcu i duši. Njegovo je vrijeme da vodi kompaniju”, rekao je Dorsi.

Bret Tejlor, novi predsjednik odbora Twittera, zahvalio se Dorsiju “na njegovom vizionarskom vođstvu i nepopustljivoj predanosti Twitteru od njegovog osnivanja”.

“Džek se vratio Twitteru i preokrenuo kompaniju u najkritičnije vrijeme. Napredak od tada bio je nevjerovatan. Džek je svijetu dao nešto neprocjenjivo i mi ćemo to nastaviti”, napomenuo je Tejlor.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *