Radison grupa dolazi u Bar, hotel sa pet zvjezdica biće izgrađen do 2025. godine

Dodajte komentar

Ideja je da i Bar, kao destinacija koja do sada nije imala značajnije brendove, dobije svoj hotel sa pet zvjezdica. Ideja je da pokažemo otvorenost za dolazak velikih brendovu u Crnu Goru, kao što je Radison – rekao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović na konferenciji za medije povodom izgradnje hotela sa pet zvjezdica u tom primorskom gradu.

Država se, prema njegovim riječima obezbijedila.

– Sada su pravi uslovi da se krene i da Bar za tri do četiri godine dobije hotel sa pet zvjezdica – istakao je Abazović.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović rekao je da je ovo treća dobra vijest u kratkom periodu za Bar.

– Investitor je od 2019. imao ugovorni odnos u dijelu realizacije projekata. Tražio je da bude dio strateških projekata Vlade, da je jedini hotel koji je dao bankarsku garanciju u iznosu od 7,5 miliona eura. Ovaj hotel sa pet zvjezdica sa 322 jedinica očekujemo do 2025. godine – kazao je Milatović.

Vlada čini sve napore da od Bara koji, kako je rekao, možda u prethodnom periodu bio grad koji nije bio prepoznat sa bogatom turističkom ponudom, pogotovo od hotela sa pet zvjezdica, u narednom periodu to i postane.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić precizirao je da bi ove godine trebalo da bude investirano 10 miliona eura.

– Za sada sve ide planiranom dinamikom. Vjerujemo da će Bar sa ovim projektom da dobije dodatnu vrijednost koju nije imao do sada – naveo je on.

Predsjednik Liko Soho Group Igor Lisov kazao je da je završena faza projektovanja za izgradnju hotela u Baru.

– Imamo vrlo ozbiljne namjere. Mi smo dostavili svu potrebnu dokumentaciju prema državi i bankarsku garanciju. Radison grupa je ozbiljan kompanija koja ima mnoge hotele u svijetu – istakao je on.

Prva faza je izgradnja hotelske strukture od pet zvjezdica, sa 322 hotelske jedinice.

– Mi želimo da sagradimo dodatnu infrastrukturu oko hotela. Mislim da sljedeći put treba da se sretnemo na gradilištu – smatra Lisov.

Predsjednik Radison hotel grupe Dejvid Jankis.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *