Troje kandidata za predsjednika PKCG

Na konkurs za izbor predsjednika Privredne komore (PKCG) kandidaturu su podnijeli sadašnja v.d. predsjednica PKCG Nina Drakić, donedavni predsjednik Inženjerske komore Srđan Laković i šefica Odjeljenja trezora NLB banke Irena Radović, saopšteno je “Vijestima” iz Privredne komore.

Prema proceduri Komisija za mandatna pitanja PKCG najkasnije do 1. decembra treba da analizira blagovremenost i ispravnost pristiglih prijava i da Upravnom odboru dostavi Informaciju o kandidatima za izbor predsjednika Komore. Spisak kandidata koji su ispunili propisane uslove Upravni odbor treba da dostavi Skupštini Komore najkasnije do 15. decembra 2021. godine.

Donedavni predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović je u junu podnio ostavku na tu funkciju, s tim što je ona stupala na snagu 1. septembra, a do tada je PKCG trebalo da izabere novog predsjednika.

Golubović je tada kazao kako ostavkom želi pomoći Komori i osloboditi je hipoteke politizovanosti koja joj je, “iako nepravedno i neosnovano, ipak nametnuta”, te da ne može “kao čovjek i privrednik” dozvoliti da odnos Vlade prema PKCG postane hipoteka koja će usporavati razvojne i ekonomske procese u crnogorskoj privredi.

Skupština PKCG je krajem jula ove godine za predsjednika izabrala privrednika Vojina Žugića. Od 51 glasa, Žugić je dobio 28, izvršni direktor kompanije “Coca Cola HBC Crna Gora” Nikola Tripković 22 glasa, dok je jedan glas pošao ekonomisti Srđanu Pupovcu.

Žugić je umjesto da 1. septembra preuzme funkciju podnio ostavku, obrazlažući je riječima da ne prihvata da ta institucija postane mjesto političke borbe i sukobljavanja različitih interesa.

Nakon toga je dotadašnja potpredsjednica Nina Drakić postala vršilac dužnosti predsjednice.

Check Also

Kako da budete uspješni na poslu, a da vaš privatni život ne trpi

Napraviti balans između posla i privatnog života sve je veći izazov u današnjem random okruženju. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.