Krivokapić: Nastavak gradnje auto-puta u septembru 2022.

Dodajte komentar

Premijer Zdravko Krivokapić je, odgovarajući na pitanje kada će početi gradnja dionice auto-puta od Mateševa do Andrijevice, kazao da do danas nije gotov idejni projekat od Mateševa do Andrijevica, ali da bi radovi mogli startovati na jesen naredne godine.

“Čim projekat bude gotov, krenućemo u preispitivanje kreditnog aranžmana i očekujemo da će septembar 2022. biti nastavak tog dijela od Mateševa do Andrijevice”, rekao je Krivokapić nakon što je predstavio kapitalni budžet za narednu godinu, pod nazivom “Crna Gora odmah”.

Projekat vezan za dionicu Andrijevica – Boljare je, kako je naveo, u završnoj fazi i ostalo je samo da se od tri varijante zaobilaznice i zabere najoptimalnija.

“Nadamo se investitoru koji će biti spreman da koncesijom uđe u realizaciju toga projekta, tako da bismo susretno radili Mateševo-Andrijevica i Andrijevica-Boljare”, dodao je.

Na pitanje kada se očekuje početak gradnje Jadransko-jonske magistrale, kazao je da ne može govoriti o detaljima.

“Ubijeđen sam, na osnovu razgovora koje sam imao, da će se naći američki investitor koji bi bio spreman da realizuje taj zahtjevan projekat”, kazao je premijer.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *