Krivokapić: Nastavak gradnje auto-puta u septembru 2022.

Premijer Zdravko Krivokapić je, odgovarajući na pitanje kada će početi gradnja dionice auto-puta od Mateševa do Andrijevice, kazao da do danas nije gotov idejni projekat od Mateševa do Andrijevica, ali da bi radovi mogli startovati na jesen naredne godine.

“Čim projekat bude gotov, krenućemo u preispitivanje kreditnog aranžmana i očekujemo da će septembar 2022. biti nastavak tog dijela od Mateševa do Andrijevice”, rekao je Krivokapić nakon što je predstavio kapitalni budžet za narednu godinu, pod nazivom “Crna Gora odmah”.

Projekat vezan za dionicu Andrijevica – Boljare je, kako je naveo, u završnoj fazi i ostalo je samo da se od tri varijante zaobilaznice i zabere najoptimalnija.

“Nadamo se investitoru koji će biti spreman da koncesijom uđe u realizaciju toga projekta, tako da bismo susretno radili Mateševo-Andrijevica i Andrijevica-Boljare”, dodao je.

Na pitanje kada se očekuje početak gradnje Jadransko-jonske magistrale, kazao je da ne može govoriti o detaljima.

“Ubijeđen sam, na osnovu razgovora koje sam imao, da će se naći američki investitor koji bi bio spreman da realizuje taj zahtjevan projekat”, kazao je premijer.

Check Also

Svjetske berze u zelenom, sve što slijedi zavisi od trenda inflacije

Na globalnim berzama cijene akcija su prošle nedjelje porasle zahvaljujući nadi investitora da će uskoro …

Leave a Reply

Your email address will not be published.