Aerodrom Tivat

Tivatski aerodrom može postati avio taksi dron stanica

Aerodromi Crne Gore započeli su proceduru da se kanduduju za “zelene” aerodrome, odnosno za projekat ‘Zero carbon footprint’. Istovremeno dobili su i svog predstavnika u komitetu Međunarodnog savjeta aerodroma (Airports Council International), a tivatski aerodrom uskoro bi mogao da postane testni za taksi dronove.

To je razmotreno u Briselu, na sastanku crnogorske delegacije sa izvršnim direktorom ACI Oliverom Jankovecom, njegovim zamjenikom i šefovima različitih radnih grupa u toj organizaciji.

“Crna Gora od ove jeseni, po prvi put ima svog predstavnika u Bordu ACI, što za državu predstavlja veliki uspjeh, ali i obaveza. Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Goran Jandreoski imenovan je za člana Borda te organizacije, na sjednici Generalne skupštine u Ženevi 26. oktobra 2021. godine”, navodi se u saopštenju Aerodroma CG.

Jandreoski je istakao da će Crna Gora od sada, po prvi put, imati svoje predstavnike u radnim komitetima ACI zaduženim za kreiranje politika, komitetu za finansije, ekonomsko okruženje i održivost, bezbjednosnom i tehničkom komitetu.

“Sa Jankovecom i njegovim saradnicima dogovorili smo da ACG, u saradnji sa resornim ministarstvom, predloži predstavnike u tim radnim komitetima, što je više nego dobra prilika da im damo mogućnost da redovno budu upoznati sa svim dešavanjima u vezi sa aerodromima”, kazao je Jandreoski.

Izvršni direktor ACG dodao je da je veći dio sastanka posvećen diskusiji u vezi sa crnogorskim aerodromima, stanju civilnog vazduhoplovstva, različitim scenarijima za oporavak vazduhoplovstva, ali i da su razgovarali o predviđanjima ACI za povratak avio saobraćaja.

“Dobili smo i uputstvo kako da ACG kandidujemo za projekat ‘Zero carbon footprint’ i kako da krenemo u proces sertifikacije. Put do ‘zelenog’ aerodroma ima šest faza, tokom kojih moramo da ispunimo određene uslove od kojih većina ne predstavlja finansijski teret za ACG, već se odnosi na obavezivanje aerodroma da ispune uslove, ali i na podršku države za takvu odluku”, kazao je Jandreoski.

Crnogorska delegacija obavijestila je domaćine iz Brisela da su ovdašnji aerodromi, uz podršku resornog ministarstva, spremni da budu dio najnovijeg projekta koji vode ACI, Eurocontrol i ICAO – Urban mobility, a iz ACI je obećano da će u ime ACG pregovarati sa kompanijama koje bi na ovdašnje aerodrome mogli da dovedu taksi dronove.

“Taksi dronovi su vrhunsko, najmodernije rješenje prevoza putnika na kraćim destinacijama, tome sam svjedočio 2016. godine u Singapuru. U Briselu smo ‘odškrinuli’ vrata da se pojave i u Crnoj Gori, iako su, za sada, jedini aerodromi na kojima je dostupan taj vid prevoza Šarl de Gol u Parizu, unutar ADP grupacije i Milano Malpensa. Naši partneri iz ACI su obećali da će pregovarati sa kompanijama koje imaju taj vidi inovacije, kako bi i mi mogli biti uključeni u proces. Taksi dronovi su budućnost, jer će omogućiti da se, zbog gužvi na putevima, na kraćim destinacijama prevoz putnika obavlja vazduhom. Jedan od lidera u ovom poslu je njemačka kompanija ‘Volocopter’, koja u ponudi ima taksi dronove za prevoz putnika od tačke A do tačke B. Našim domaćinima u ACI smo ponudili da razmotre opciju da Aerodrom Tivat, van sezone, bude testna ustanova za takve kompanije i predstavili da bi mogli da testiraju tu vrstu prevoza putnika, recimo od piste do Luštice, Porto Montenegra, Portonovog, jer na tim lokacijama postoje heliodromi registrovani u Agenciji za civilno vazduhoplovstvo. Veoma je značajno što su vidjeli da u svemu tome imamo podršku Ministarstava kapitalnih investicija”, rekao je Jandreoski.

Kako objašnjavaju u saopštenju, ACI zastupa kolektivne interese aerodroma širom svijeta i promoviše profesionalnu izvrsnost i učinkovitost.

Check Also

Akcionari spremaju tužbe nakon što je država upisana kao vlasnik Solane

Zemljište Solane, skoro 15 miliona kvadrata, upisano je u katastru kao vlasništvo države Crne Gore. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.