Spajić: Ako ne postignemo rezultate podnijeću ostavku

Dodajte komentar

Ministar finansija Milojko Spajić kazao je da u ovom trenutku ne razmišlja o osnivanu političke stranke. On je u emisiji Načisto na TV Vijesti, rekao da je fokusiran na program “Evropa sad” te da o partiji ne razmišlja. Spajić je saopštio i da ozbiljno razmišlja o ostavci ako se plan “Evropa sad” i sve ono što su obećali ne sprovede u djelo.

“Ta priča je legitimna. Legitimno je pričati o tome da se pojavljuju neki novi subjekti, ali u ovom trenutku ne razmišljam o političkom angažmanu. Isključivo sam fokusiran na “Evropa sad” i to mora da uspije. Ne zbog mene, ne zbog moje političke promocije nego zbog benefita građana koji su čekali decenijama”, rekao je Spajić.

Kako je kazao, često razmišlja o ostavci.

“Ponekad razmišljam o ostavci i zašto ovo radim. Zašto se ne vratim u Singapur za platu od 20.000”, kazao je Spajić,

Govoreći o preporuci MMF-a da se plan “Evropa sad” sprovodi u fazama a ne odjednom, Spajić ističe da MMF ništa loše nije rekao povodom njihovih prognoza.

On je kazao da ćemo i u oktobru imati suficit u budžetu, kao i da bi isti slučaj bio u septembru da nije bilo isplate kamate jednog zaduženja iz prethodnog perioda koja je bila prilično velika.

Upitan da li očekuje podršku SAD za program “Evropa sad” u koliku u Vladu uđe Demokratski front, Spajić je rekao da nije važno ko će biti ministar ili direktor.

“Hajde da se odmaknemo od ličih tema i toga da li će neko biti ministar, da li će biti direktor. U Crnoj Gori su to najbitnije teme i nažalost je to usud koji nas je doveo gdje jesmo. Mi treba da postavimo sistem da ne zavisimo od ministra, direktora, državnih sekretara, nego od ljudi u sistemu. Kad to postavimo nećemo biti ova Crna Gora nego dest koraka ispred”, naveo je Spajić.

Kazao je i da je Vlada kolektivni organ.

“Ja mislim da je to najbitnija činjenica i manje bitno ko će biti u vladi, nego je bitnije šta ta vlada uradi da li će se desiti neke rezultati. Svako može da se ispravi, napravljeno je dosta grešaka sa svih strana i vrijeme je da se svi okupimo”, rekao je ministar, dodajući da ne vidi potrebu za novom koalicijom.

“Ova većina može da iskorači naprijed”, kaže Spajić.

Rekao je i da očekuje da će opozicija i DPS glasati za program “Evropa sad” u parlamentu.

Da bi završili auto-put morate imati održivu finansijsku situaciju u državi i kreditori vas moraju smatrati finansijski održivom državom, navodi Spajić.

“Imamo WBIF koji je ponudio finansiranje od Mataševa do Andrijevice 410 miliona sa 40 odsto granta za jedno takvo finansiranje. Mi ćemo pričati oko toga sa EIB i EBRD. Nudi nam se pomoć završetka puta do srbijanske granice. Vidimo da su evropski partneri spremni da pričamo na tu temu. Oni su vidjeli fiskalnu stabilnost države”, navodi Spajić.

CDM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *