Počela nova kampanja za ekonomski i investicioni plan EU za Zapadni Balkan

Kampanja pod nazivom “# EUiTI – Zajedno možemo” započela je širom regije Zapadnog Balkana, a ima za cilj da ukaže na mogućnosti i prioritetne projekte koji će se provesti u regiji, kao dio Ekonomskog i investicijskog plana EU (EIP) za regiju.

Prema riječima organizatora, EIP izdvaja gotovo 30 milijardi eura za finansiranje i ulaganja u područja zelene i digitalne tranzicije, povezanosti i rasta. Ova direktna vrsta podrške ima za cilj da pomogne regiji da ojača nakon pandemije i otvori mogućnosti za budući rast, kao i da približi zapadni Balkan EU.

Značajna ulaganja uključena su u rješavanje ekoloških i klimatskih izazova, nadogradnju digitalne infrastrukture i maksimiziranje potencijala rasta digitalne ekonomije, održivu prometnu infrastrukturu i omogućavanje boljeg povezivanja u regiji, ali i sa EU, prelazak na čistu energiju i postepeno ukidanje korišćenja ugljena, kao i veće korištenje obnovljivih izvora.

“# EUiTI – Zajedno možemo” druga je od tri regionalne kampanje za podizanje svijesti koje Evropska komisija sprovodi tokom tri godine. Razvijena je od Regionalnog komunikacionog programa Evropske unije za Zapadni Balkan.

Sadrži zanimljiv multimedijalni miks, uključujući influensere i aktiviste posvećene radu na glavnim temama kampanje, te animirane video zapise na svaku od četiri teme. Oglašavanje na TV, radiju, bilbordima, webu i društvenim mrežama počelo je 15. novembra i trajaće mjesec dana.

Check Also

Ambasador Ruske Federacije posjetio Asocijaciju menadžera Crne Gore

Predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore Budimir Raičković primio je danas ambasadora Ruske Federacije u Crnoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *