U Nikšiću instalirana prva punionica za električna vozila

Dodajte komentar

U Nikšiću je instalirana prva punionica za električna vozila.

Kako je saopšteno iz Opštine Nikšić, punjač za električna vozila instaliran je u ulici Radoja Dakića gdje su obilježena i dva parking mjesta za ta vozila.

“Na instalaciji punionice je radila Turska firma Zorlu Holding, a pripremne građevinske radove je izvodila firma Arhitektonika d.o.o. iz Nikšića. Za taj projekat, koji je realizovan u saradnji sa kancelarijom UNDP-a u Crnoj Gori, izdvojeno je oko 6.000 eura od čega je učešće Opštine bilo 3.000 eura”, saopšteno je iz te lokalne samouprave.

Podsjećaju da je ta investicija omogućena u okviru projekta “Razvoj zelenih poslova u Crnoj Gori”, koji sprovodi Kancelarija UNDP-a u Crnoj Gori, dok je Opština Nikšić odabrana na javnom pozivu za podršku razvoja infrastrukture za punjenje električnih vozila.

Predmet podrške od strane UNDP-a odnosi se, kako dodaju, na javne stanice za punjenje električnih vozila sa dva punjača minimalne snage 33 KW.

“Opština Nikšić je bila u obavezi da dostavi revidovan projekat elektro-instalacije jake struje, pruži besplatne usluge punjenja svim korisnicima električnih vozila u trajanju od minimum jedne godine od momenta puštanja u rad i da obezbijedi redovno održavanje punionice nakon isteka garantnog roka. Sve od navedenih obaveza Opština je ispunila”, zaključili su iz Opštine Nikšić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *