U Nikšiću instalirana prva punionica za električna vozila

U Nikšiću je instalirana prva punionica za električna vozila.

Kako je saopšteno iz Opštine Nikšić, punjač za električna vozila instaliran je u ulici Radoja Dakića gdje su obilježena i dva parking mjesta za ta vozila.

“Na instalaciji punionice je radila Turska firma Zorlu Holding, a pripremne građevinske radove je izvodila firma Arhitektonika d.o.o. iz Nikšića. Za taj projekat, koji je realizovan u saradnji sa kancelarijom UNDP-a u Crnoj Gori, izdvojeno je oko 6.000 eura od čega je učešće Opštine bilo 3.000 eura”, saopšteno je iz te lokalne samouprave.

Podsjećaju da je ta investicija omogućena u okviru projekta “Razvoj zelenih poslova u Crnoj Gori”, koji sprovodi Kancelarija UNDP-a u Crnoj Gori, dok je Opština Nikšić odabrana na javnom pozivu za podršku razvoja infrastrukture za punjenje električnih vozila.

Predmet podrške od strane UNDP-a odnosi se, kako dodaju, na javne stanice za punjenje električnih vozila sa dva punjača minimalne snage 33 KW.

“Opština Nikšić je bila u obavezi da dostavi revidovan projekat elektro-instalacije jake struje, pruži besplatne usluge punjenja svim korisnicima električnih vozila u trajanju od minimum jedne godine od momenta puštanja u rad i da obezbijedi redovno održavanje punionice nakon isteka garantnog roka. Sve od navedenih obaveza Opština je ispunila”, zaključili su iz Opštine Nikšić.

Check Also

Statis u partnerstvu sa kraljevićima iz Emirata, moguć ulazak Alfa Dabi fonda u Sveti Stefan

Alfa Dabi Holding (Alpha Dhabi), investicioni fond kraljevske porodice Al Nahijan iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.