Zbog duga CKB-u Vektra Aviation ostaje u stečaju

Dodajte komentar

Iako je stečajni upravnik Vektre Montenegro Radojica Grba tražio obustavu stečaja, koji je nad Vektrom Aviation otvoren prije sedam godina, Privredni sud je to odbio, što je potvrdio i Apelacioni.

Grba je, kao zastupnik Vektre Montenegro, vlasnika Vektre Aviation, naveo da je ostalo neizmireno samo potraživanje CKB. Apelacioni sud je bio saglasan sa stavom Privrednog da nijesu ispunjeni uslovi za obustavu stečaja, jer CKB-u nije plaćeno 1,6 miliona eura duga, a Lovćen osiguranju 1,5 hiljada. Odbijeni su Grbini navodi da je Lovćen osiguranje povuklo prijavu potraživanja, jer je utvrđeno da stečajna pisarnica nije evidentirala takav podnesak.

“Osim toga, nijesu se stekli zakonski uslovi za obustavu stečajnog postupka u smislu odredbe čl. 156 st. 1 Zakona o stečaju s obzirom da se stečajni postupak obustavlja odmah po utvrđivanju da stečajni dužnik ima samo jednog povjerioca, ali samo do ispitnog ročišta i utvrđenja konačne liste o svim prijavama potraživanja koja se sačinjava na ispitnom ročištu”, stoji u odluci Apelacionog suda.

Nedavno je stečajni upravnik Vektre Aviation Momir Radifković Pobjedi kazao da je novoosnovana kompanija To Montenegro platila četiri hiljade eura za četvorodnevno korišćenje hangara ove kompanije, a to su radili i ranije, pa su hangar koristili osam dana u julu i četiri u oktobru.

Hangar površine 2,1 hiljada kvadrata sagrađen je 2007. na podgoričkom aerodromu za potrebe avio-kompanije koju je 2005. godine osnovao sin Dragana Brkovića, Bojan. Zbog duga CKB-u Vektra Aviation je 2014. i otišla u stečaj.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *