PKCG: Iskoristiti mogućnost start up-ova

Dodajte komentar

Za Start1UP, inovativni program predakceleracijske podrške sa ciljem konverzije preduzetničkih ideja u uspješne start up-ove, moguće je prijaviti se do utorka, saopštili su iz Privredne komore Crne Gore.

Kako su objasnili, program ima nekoliko faza realizacije tokom kojih će 11 timova proći različite module obuke.

“Program podrazumijeva finansijsku, mentorsku, edukativnu kao i podršku za učešće na startup tamičenjima. Timovima će na raspolaganju biti lokalni kao i mentori sa regionalnim i međunarodnim iskustvom”, navodi se u saopštenju.

Kako su dodali, mentori su i članovi različitih mreža i asocijacija sa širom mrežom kontakata.

“Izabrani timovi će proći obuke iz domena definisanja i razvoja biznis modela, analize problema, istraživanja i analize tržišta i konkurencije, izrade osnovnog proizvoda/usluge, upravljanja finansijama i cijena koštanja, upravljanja prodajom, pitch odnosno umjetnost prezentacije, odnosi sa investitorima, zaštita prava intelektualne svojine, pravni aspekti, odnosi sa medijima i slično”, saopštili su iz PKCG.

Ukupan iznos za finansiranje startup ideja je 21.000 eura.

Nagrada za pobjednički tim je 4. 555 eura, dok još pet timova dobija po 3.111 eura.

Kako se dodaje, pored finansijskih nagrada, tu su i nagrade učešća na brojnim regionalnim i međunarodnim takmičenjima na kojima se ideje mogu predstaviti investitorima.

“U okviru navedenog, planirana je i posjeta i učešće na dva velika evropska startup događaja. Pored toga, biće organizovan i veliki pitching događaj. Učesnicima će tokom i nakon završetka projekta biti obezbijeđena i podrška Preduzetničkog gnijezda, co-working prostora kao i tri inovativne laboratorije”, pojasnili su u PKCG.

Program sufinansira Ministarstvo ekonomskog razvoja, a realizuju ga UDG kao vodeći partner, PKCG, Uniqorn i Lund uz podršku MEBAN-Crnogorske mreže poslovnih anđela.

Prijave su mogiće putem sajta www.start1up.me (do 16.novembra)

Za sve informacije može se kontaktirati na mejl [email protected]

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *