Električni automobil po cijeni električnog bicikla (foto)

U pitanju je manji “brat” kineskog modela Wuling Hong Guang Mini EV koji je postigao nevjerovatnu stvar – pobijedio je Teslu u borbi za titulu najprodavanijeg električnog automobila u Kini.

Novi, manji model je još skromniji u ponudi, ali njegov najjači adut je cijena. Ovaj električni automobil košta od 3.100 dolara.

Postojao je samo jedan način da ovaj automobil bude još manji od Wulinga Mini EV – NanoEV je dvosjed.

Kako se navodi, služiće prije svega kao prevozno sredstvo za generaciju Z (rođeni između sredine devedesetih i ranih 2010-tih).

Dimenzije modela Nano EV su 2500/1526/1616 mm, a međuosovinski razmak samo 1600 mm. Minimalni radijus okretanja je 3,8 metara.

Dostupan je u nekoliko boja, a na karoseriji možete i kombinovati četiri različite nijanse odjednom.

Unutrašnjost vozila izgleda sasvim pristojno za ovu kategoriju automobila.

Volan je multifunkcionalan, tu je i 7 inčni LCD umesto klasične instrument table, a klimatizacijom će se upravljati putem touch panela.

Kada je riječ o autonomiji u vožnji, čak i ako je izračunata prema vrlo “liberalnom” NEDC standardu, opet je impresivna.

Očekuje se da će Wuling Nano EV moći da pređe čak 305 kilometara sa punom baterijom, a nakon što ga priključite na punjač od 6,6 kW, potpuno će se napuniti za 4,5 sati.

Na kraju, cijena ovog automobila startuje od 3.100 dolara, što znači da u Kini možete da kupiti električni automobil po cijeni pristojnog električnog bicikla.

Check Also

Na kraju septembra broj blokiranih kompanija uvećan za 59

Centralna banka (CBCG) objavila je novi spisak preduzeća sa blokiranim računima, na kojem se nalazi …

Leave a Reply

Your email address will not be published.