Slovenci kupili hrvatsku lizing kuću

Dodajte komentar

Mercedes-Benz Leasing Hrvatska osnovan je 2000. godine i uglavnom se bavi finansiranjem kupovinee automobila, kombija, kamiona i autobusa Daimler grupe na hrvatskom tržištu. U Sloveniji Summit Leasing Slovenija ima dugogodišnju vezu sa švajcarskom Emil Frey Group, koja je ujedno i generalni uvoznik Mercedes-Benz vozila i vozila drugih marki Daimler grupe. Akvizicijom Mercedes-Benz Leasing Hrvatska Summit Leasing Slovenija s uhodanim poslovanjem ulazi na hrvatsko tržište.

– Kupci Mercedes-Benz Leasinga Hrvatska mogu biti sigurni da će se zadržati visok nivo usluga i podrške na koju su navikli. Summit Leasing Slovenija je vodeća i specijalizovana firma za finansiranje automobilske industrije i potrošačkih kredita u Sloveniji, objašnjava Summit Leasing Slovenija, piše Seebiz.

Riječ je o firmii kćerki Nove KBM-a, a kao i Zagrepčani bave se i finansijskim rješenjima u području finansiranja prodaje automobila.

Iz firme sa sjedištem u Ljubljani kažu da prodaju moraju odobriti i hrvatska Agencija za nadzor finansijskih usluga (HANFA) i slovenačka Agencija za zaštitu tržišta (AZTN).

Preostali detalji transakcije nisu objavljeni.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *