Todorović: Air Montenegro i tokom zime nastavlja da leti za Beograd

Air Montenegro i tokom zime nastavlja letove ka Beogradu, koji je i jedno on najvažnijih komercijalnih tržišta crnogorske nacionalne avio-kompanije. Putnicima iz Beograda su na raspolaganju svakodnevni letovi koji se obavljaju modernim letjelicama Embraer 195.

“Srbija je jedno od najvažnijih tržišta za kompaniju Air Montenegro. Naš komercijalni saobraćaj je uspostavljen 10. juna ove godine upravo letom za Beograd, jubilarni hiljaditi let ostvarili smo baš na liniji Podgorica-Beograd, a za samo četiri mjeseca redovnog saobraćaja prevezli smo rekordnih 63.000 putnika između Srbije i Crne Gore. Pošto naše zemlje ne povezuje samo turizam, nego i razvijeni kulturni, porodični i ekonomski odnosi, i tokom zimske sezone ćemo nastaviti sa letovima ka Beogradu iz Podgorice i Tivta”, rekao je Predrag Todorović, izvršni direktor kompanije Air Montenegro.

Kompanija Air Montenegro osnovana je februara 2021. godine. Prvi čarter let je imala 1. juna, dok je sa redovnim avio-saobraćajem započela 10. juna 2021. Air Montenegro je do sada prevezao preko 76.000 putnika i ostvario više od 1.000 letova, čime je za 30 odsto premašio očekivane rezultate, prenosi eKapija.

Tokom ljetnje sezone Air Montenegro je imao redovne linije ka Beogradu, Banjaluci, Ljubljani, Frankfurtu i Istanbulu, dok će u zimskoj sezoni letjeti ka Beogradu, Istanbulu i Ljubljani.

“S obzirom na to da je naša osnovna uloga kao nacionalnog avio prevoznika, promocija Crne Gore kao destinacije i podrška crnogorskoj ekonomiji, ove godine uložili smo posebne napore da aktuelizujemo i ski-ponudu. Napravili smo saradnju sa brojnim, kako lokalnim tako i regionalnim, partnerima koji u svom dijapazonu poslova imaju ski-ponudu. Vjerujemo da će ovakve saradnje omogućiti proširenje turističke ponude u postsezoni, a važno nam je da ljudi u regionu imaju percepciju o Crnoj Gori kao destinaciji koja može da pruži različite sadržaje”, dodao je Todorović.

Check Also

Stabilizacija tržišta, bitcoin i dalje u padu

Tržište kriptovaluta je u posljednjih par dana pretrpjelo strmoglav pad vrijednosti, ali se, prema podacima …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *